השמנה ונימים

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

19/04/2012 | 16:06 | מאת: ויקי

שלום ד"ר, בחודשים האחרונים המשקל שלי מאוד לא יציב, אני כל הזמן מעלה ומורידה בסביבות השלושה קילו ממשקלי שמצטברים בעיקר בירכיים. לאחרונה הבחנתי שהופיעו אצלי הרבה נימים דקים וכחולים על כל הירכיים. זה קשור להשמנה? איזה עוד סיבות עלולות לגרום להופעת נימים? תודה מראש!

23/04/2012 | 08:23 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

יש מספר גורמים שמאיצים הופעת נימים מורחבים והם הורמוני מין נשיים (כמו גלולות למנעת הריון, תקופת הריון), עבודה שכרוכה בעמידה ממושכת, חבלה מקומית ברגל ושאר. עודף משקל ידוע כגורם להופעה של דליות (ורידים מורחבים בקוטר מעל 3 מ"מ). לתורשה יש תרומה משמעותית לתופעת ורידים מורחבים ברגליים. אישית לא נראה לי שתנודות של 3 ק"ג משפיעות על תופעת נימים מורחבים בבן אדם ממוצע. במידה והתופעה מטרידה אותך, כדאי להבדק ע"י הרופא שמנוסה בתחום טיפול בדליות. הבדיקה צריכה לכלול דופלקס (סוג של אולטרה סאונד) של ורידי גפיים תחתונות כי יכול להיות לחץ ורידי מוגבר עקב ביעיות בכלי דם שלא נראים לעין

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים