ct עמ"ש מותני

דיון מתוך פורום  כאבי גב

31/08/2013 | 14:58 | מאת: סמדר

אודה להסבר על ממצאי הסיטי, בוצע עקב כאבי גב תחתון ועכוז עם הקרנה לרגלים. יש לי בעוד חודש תור לרופא ואני סקרנית לגבי הממצאים. l1-l2 מבנה גרמי תקין.רוחב תקין של התעלת השדרה והפורמינות.אין עדות לבלט. l2-l3 מבנה גרמי תקין. בלט הקיפי של הדיסק לחץ קל על מוצא השורשים. l3-l4 מבנה גרמי תקין.בלט דיסקתלחץ קל השק ומוצא השורשים. l4-l5 היצרות המרווח. בלט דיסק לאחור לחץ על השק, נזק דיסקוגני עם ואקום ,היצרות התעלה ומוצא השורשים. ?????? l5-s1 היצרות קלה של המרווח.בלט דיסק קל לחץ קל על מוצא השורשים. סיכום: שינויים עם ואקום במפרקים הסקרואיליאקליים. אין סימנים לגוש פראספינלי. אילו דרכי טיפול מומלצים לבעיות אלו? אני גננת ומאוד קשה לי לתפקד כך העבודה דורשת מאמץ פיזי,האם רצוי שאשקול שינוי מקצוע? האם אני מסכנת את עצמי בכך שאני ממשיכה לעבוד למרות הכאבים? מודה מראש.

שלום בסיטי יש בטוי לשינויים ניווניים במספר דיסקים- כלומר שינויים שאנו רואים שמופיעים עם הגיל אצל רוב האנשים- כמו "התייבשות" של הדיסקים/בלטי דיסק וכו'. אין מדובר בבעיה מסוכנת לא מסוכן להמשיך לעבוד כגננת יש הרבה אופציות טיפוליות וקצרה היריעה מלפרט את כולן במסגרת הפורום. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב