הנפת משקלים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

17/06/2013 | 11:18 | מאת: רעות

היי, אשמח לדעת האם קיים סיכון לשחיקת החוליות בעמוד השדרה עקב הנפת משקולות במשקלים גבוהים, ואם זה פוגע בכלל בעצמות. בהנחה שהתרגילים נעשים נכון (מדובר על תרגילים רב-מפרקיים: סקווט, דדליפט וכו') לנשים ולגברים. במידה וכן, האם יש משקל מקסימלי שאינו גורם נזק? תודה.

הרמת משקולות כספורט מהווה גורם סיכון להתפתחות של בעיות דיסק. אין משקל מקסימלי כמו שאין מספר חזרות מקסימלי שמותר. זה לא אומר שבוודאות זה יגרום לבעיות דיסק, אבל זה מגדיל מאד את הסיכוי שתפתח בעיות דיסק עם תתמיד בזה לאורך שנים ( גם אם אתה עושה הכל נכון).

מנהל פורום כאבי גב