כאבי גב אצל נוער

דיון מתוך פורום  כאבי גב

13/06/2013 | 13:08 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 17 וסובלת כבר שנתיים מכאבי גב. הם בד"כ מגיעים במס' מצבים: בחודשי החורף אני סובלת באופן קבוע מכאבי גב. במצב של ישיבה מרובה (ואפילו של יום אחד) יופיעו לי כאבי גב. בישיבה על משטח ללא תמיכה לגב יופיעו כאבי גב. בשכיבה מרובה. במכון כושר מופיעים כאבי גב לאחר הרמת משקולת של 2 ק"ג ומעלה ובכל פעילות קצת מאומצת. בהליכה עם תיק, בעיקר תיק צד שהוא לא בהכרח כבד יופיע כאב גב, בד"כ בצידי הגב. אני משתמשת לעיטים בחגורת גב מה שמקל ובמצבים חמורים גם במשחת 'וולטרן'. בנוסף, עושה תרגילים להקלת הכאבים. הכאבים הם בעיקר כאבי גב תחתון ולפעמים גם בגב עליון. זה בא וחולף בתקופות שונות וכן תלוי בכמות הפעילות היומיומית שלי. מעולם לא ניגשתי לרופא בעניין אבל בבדיקת רופא בביה"ס לפני שנתיים אמרו לי שהגב והיציבה תקינים. בנוסף, אחי כשהיה בגילי סבל מכאבי גב תחתון ולאחר שהיה בפיזוטרפיה זה חלף. ממה זה יכול לנבוע? אני צעירה, במשקל תקין (ירדתי 27 קילו בשנתיים אלו), יושבת זקוף ופעילה. תודה רבה.

שלום נראה לי שרמז לתשובה לשאלתך מצוי בעובדה שירדת 27 ק"ג בשנתיים האחרונות. גם עודף משקל וגם שרירי בטן רפויים מהווים סיבה מאד נפוצה לכאב גב. ממה שתארת בכלל - נשמע שסוג כאב הגב מהם את סובלת הוא מהסוג המכני/שרירי ולא מהסוג העצבי ( פריצות דיסק וכו") . פתרון לכאב מסוג זה הוא בסוגי התעמלות שונים המחזקים את שרירי הגב/בטן ומשפרים את גמישות עמוד השדרה. שחיה/פילאטיס מכשירים/התעמלות בשיטת אלכסנדר - הם פתרונות טובים בד"כ. זה בגדול. ספציפית לגביך - צריך לבדוק אותך לפני שקובעים אם אכן מה שנראה כסיבה לכאב הוא אכן כך במציאות. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב