דיסקטומיה - דחוף - מופנה לניתוח ביום א'

דיון מתוך פורום  כאבי גב

31/05/2013 | 13:35 | מאת: ניר

לפני כשבועיים סבלתי מכאב בשריר הירך האחורי. לאחר הפנית אורטופד טופלתי בזריקות צלסטון. ביום ראשון האחרון התחלתי להרגיש נימול ברגל, רדימות וחולשה. הופניתי בדחיפות למיון. לאחר בדיקת MRI, בתל השומר נאמר לי שיש מקטע דיסק מנותק מאחורי גוף חוליה L5. נאמר לי שאני לא מועמד לטיפול ניתוחי לאור העובדה כי אני לא כאוב ועם חולשה קלה במיישרי כף רגל.שוחררתי ביום רביעי ללא טיפול, והמלצה לחזור לביקורת עוד שבועיים. ביום חמישי פניתי לרופא פרטי מומחה שקבע שיש לי drop foot מימין, 2/5 ב TA EHL מימין. בבדיקת MRI פריצת דיסק ענקית הגורמת ללחץ ניכר על השק ושורש הצעב מימין. יש מקום לדיסקטומיה בהקדם. הוסבר לי שהעצב בכף רגל כמעט מת ואם אני רוצה להציל את הרגל אני צריך ניתוח דחוף ובעצם ההבחנה בתל השומר לא נכונה ונקבע לי תור דחוף לניתוח ביום ראשון הקרוב. האם המצב מצריך ניתוח דחוף? האם העצב יכול להסתדר מעצמו? מה לעשות?

ניר שלום נשמע שכדאי שתבוא דחוף לבדיקה המרפאה הקרובה שלי ביום א' הקרוב אחה"צ אשמח לראות אותך לפני תחילת המרפאה. אם תרצה - תחזור אלי ואמסור לך פרטים תרגיש טוב דר' קינן

31/05/2013 | 18:43 | מאת: ניר

שלום, מחר בערב אני כבר אמור להתאשפז באסותא לפני הניתוח (ראשון בבוקר). נאמר לי שאסור לי לחכות.

מנהל פורום כאבי גב