כאבים בגב תחתון בעת קימה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

11/05/2013 | 19:16 | מאת: רענן

שלום, מזה כמה שנים אחת למספר חודשים אני סובל מכאבים חדים בעת קימה בגב התחתון, לאחר עמידה של חצי דקה בערך הכאבים חולפים וחוזר חלילה לאחר ישיבה/שכיבה נוספת. תקופות הכאבים חולפות מעצמן כעבור מספר ימים. אני מתאמן באופן קבוע ברכיבת אופניים (8 שעות שבועיות). באופן כללי אין לי בעיות בגב בין ההתקפות הללו מלבד תחושת נוקשות בגב התחתון לעיתים. אנא עזרתך, בברכה, רענן

שלום התיאור שלך יכול להתאים לכאב כתוצאה ממחלת דיסק ניוונית. מצב די נפוץ בו הדיסק "מתייבש" ( מתנוון בשפה רפואית) והופך לפחות אלסטי ואז מאבד מיכולת שיכוך הזעזועים שלו. הדבר מורגש בד"כ בשינוי תנוחה/עמידה ממושכת. שלב ראשון זה אבחנה - ע"יבדיקה גופנית + בדיקת MRI או CT של עמוד השדרה המותני. שלב שני זה טיפול בהתאם לממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקת ההדמיה. לרוב - הדבר פתיר ע"י פיזיותרפיה/תרגילים ספציפיים/שחיה. אבל זה בהנחה שאכן מדובר במחלת דיסק ניוונית ולא בעיה אחרת. תרגיש טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב