מה הפתרון לכאבים בעקבות סרקלזציה L5

דיון מתוך פורום  כאבי גב

02/05/2013 | 10:24 | מאת: שיר

שלום, אני בת 22 וסובלת כמה חודשים מכאבי גב תחתוןן .בעיקר קושי להתכופף,לאחר צילום רנטגן גילו שיש לי סרקלצזיה L5 והפנו אותי לטיפול פיזיותרפיה .. עוד לא התחלתי בטיפול.. האם זה אמור לעזור במניעת הכאב? אם לא מה הפתרון לכך?

סקרליזציה משמעותה שהחוליה המותנית התחתונה ביותר התחברה לאגן ויש לך למעשה 4 חוליות מותניות במקום 5. זה וראיציה של המבנה האנטומי הרגיל של עמוד השדרה. אם החוליה התחברה לחלוטין - זה לא אמור להוות סיבה לכאב. חיבור חלקי - עשוי לגרום לכאב. סביר להניח שהסיבה לכאב הגב אינה קשורה לעובדה זו. אז מה הסיבה לכאב? - את זה לא ניתן לדעת מבלי לבדוק אותך. תרגישי טוב. דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב