כאבים בגב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

11/04/2013 | 23:52 | מאת: רחלי

בת 22, סובלת בחודשים האחרונים מכאבי גב תחתון שהולכים ומחריפים. ההחמרה מתבטאת בהגבלה בתנועה, פתאום נעשיתי מודעת לתנועות עם הגב 'בזכות' הכאב. עניין נוסף שמטריד אותי הוא שבשכיבה על משטח ישר וקשה (כמו רצפה) מרגישה את עמוד השדרה בחלק של הגב התחתון, כאילו יש חוליות שבולטות, מה שגורם לכאב, הדבר מפריע במיוחד גם בישיבה על כיסאות עם משענות קשות וישרות והופך את העניין לבלתי נסבל. בלילות האחרונים מופיע הכאב כמו לחץ על הגב התחתון ובבוקר אני קמה עם כאבים נוראיים, כאילו הגוף מאובן. כשאני מנסה לשבת זקוף אני ממש מתעייפת וסובלת אחרי דק' מעטות, ובעמידה מרובה אני מרגישה הקלה רק כשאני מבליטה את הישבן החוצה ומקערת את הגב. אני מנסה לייחס את זה לאירובי לא מבוקר שנעשה בצורה חופשית שאני נוהגת לעשות לעיתים קרובות, או אולי לעובדה שהתחלתי השנה ללמוד עיצוב ואני מכופפת זמן רב ועובדת פיזית, אך קשה לי לאמין שבחורה צעירה תסבול בצורה כזו מהפעולות הללו. סימן שאלה נוסף עולה מהעובדה שעברתי תאונת דרכים לפני שנתיים, כשהרכב התהפך פעמיים. בזמנו אחרי צילום חזה אובחנו רק מכות יבשות ויצאתי ללא חבלות רציניות (בזכות חגורת בטיחות וכרית אוויר). מה יכול לגרום לכאבים מהסוג הזה והאם ההשערות שהעליתי רלוונטיות?!

שלום פעילות אריובית לא מבוקרת יכולה לגרום לכאב מסוג זה כמו גם מזרן לא מתאים או סביבת עבודה לא מותאמת או הרבה דברים אחרים. תאוהת דרכים מלפני שנתיים - כנראה לא. מה עושים פונים לאורטופד/מומחה עמוד שדרה להערכה ראשונית ואז ניתן יהיה להחליט אם צריך לבצע בדיקות ואיזה טיפול הכי מתאים. תרגישי טוב.

מנהל פורום כאבי גב