כאבים ברגליים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

28/04/2011 | 10:05 | מאת: אבי

שלום רב, אני שולח את ההודעה בפעם השניה, להתייחסותך אודה. אבי כבן 90, מתפקד טוב יחסית, ועצמאי. בשנים האחרונות סובל מכאבים בברך שמאל המגבילים את תנועתו. בשנה האחרונה החל לסבול גם מכאבים ברגל ימין. תנועתו כיום מוגבלת מאוד. הוא נוטל משככי כאבים על בסיס קבוע. בקשר לכאבים ברגל ימין, הוא עבר צילום CT. אנו מבקשים להבין, בלשון הדיוטות, את האמור במכתב שצורף לצילום. להלן הנוסח: להלן ממצאי בדיקת CT ע"ש מותני. הבדיקה בוצעה בחתכים דקים ועוקבים, כולל שחזורים למרווחים הדיסקלים. התוויה קלינית: כאבי גב תחתון. ממתאים: הודגמה אוטאופורוסיס קשה בכל החוליות המותניות שנבדקו עם שינויים ניווניים קשים גם במרווחים הבינחולייתיים וגם במפרקים הבינחולייתיים הודגמה המניומה בגוף חוליה D12 ללא פריצה של הקורטס. הודגמו אוסטופיטים קדמיים כממצא לוואי: ציסטות בשתי הכליות ציסטות גדולות. גובה L1-L2 בנדר הנורמה. גובה3L-L2 בנדר הנורמה. גובה L3-L4 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם שינויים ניווניים קשים במפרקים. גובה L4-L5 בלט דיסק מרכזי דיפוזי עם לחץ על השק. היצרות התעלה ושינויים ניווניים קשים. גובה L5-S1: שינוויים ניווניים קשים במרווחים ובמפרקים, וכן שינויים ניווניים קשים עם אוסאופורוזיס קשה באילאום דו"צ ובסקרום. ממצאים: רגישות ע"ש מותני ללא חסר נוירולוגי תודות וברכות לעושים במלאכה, אבי

לפי הרשום לעיל בהחלט ייתכן כי מקור הכאב בברך הוא בעמוד השדרה המותני. הממצאים מציירים תמונה של שינויים ניווניים מפושטים בעמוד השדרה - בעיקר בחוליות התחתונות. שינויים אלו כוללים - אובדן נפח ותכולת נוזל בדיסק, התעבות רצועות המרפדות את תעלת השדרה ושחיקה של מפרקים סחוסיים קטנים ( מפרקי פאצט) אשר אמורים לייצב את עמוד השדרה. סכום כל השינויים האלו גורם לכאב גב ויכול גם לגרום לכאב ברגליים והפרעות הליכה ישנם מספר דרכים לטפל וקצרה היריעה על מנת לפרט את כולם כאן אם הבעיה מאד מפריעה אני ממליץ בחום להבדק אצל מומחה עמוד שדרה בברכה

מנהל פורום כאבי גב