לדוקטור, כאבי גב נוראיים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

29/01/2013 | 18:20 | מאת: טל

1. אם תוכל בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין "בקע" לבין "קרע של האנולוס"? לא הבנתי אם מה שיש לי זה פריצת דיסק או לא.. הלכתי לשני אורטופדים שניהם מומחים בתחומם, האחד אמר לי שזה פריצת דיסק -קלה- כלומר שיצא קצת מהג'ל החוצה עקב הקרע, ונוצר תהליך דלקתי, השני הסתכל בMRI אמר שזה לא פריצה אלא בלט בקיצור אם תוכל לעשות לי סדר בבלאגן כי לא הבנתי ..בקע זה אומר קרע זה אומר פריצת דיסק?? 2. קיבלתי מהרופא -טרמדרקס 100 מה הסיכונים בלקיחת התרופה האם מומלץ? 3. אני רוצה מאוד לבוא להתייעץ איתך האם אתה עובד עם הכללית? תודה.

שלום לדיסק שני חלקים - מעטפת קשיחה וחלק מילוי פנימי רך יותר. למעטפת קוראים אנולוס באנגלית. לחלק הפנימי - נוקלאוס. בלט - הנוקלאוס לוחץ על האנולוס ( מתוך הדיסק לכיוון תעלת השדרה והעצבים) אבל לא נגרם קרע לאנולוס(עדיין ייתכן לחץ על חוט השדרה גם ללא קרע). בקע/פריצה - משמעותו שנגרם קרע לאנולוס, ושדרך אותו קרע יצא חלק מהנוקלאוס ( לפעמים מעט , לפעמים הרבה ) ולוחץ על חוט השדרה וענפיו ( נקראים שורשים ) . הטיפול תלוי בעיקר בממצאי הבדיקה ומה כואב או מפריע ופחות על חומרת המצב בהדמיה. לבסוף, כן-אני מקבל דרך הביטוח המושלם של קופ"ח כללית ( רשת רופאים). תוכל לקבוע תור באחת משתי המרפאות שלי - טלפונים מופיעים באתר כאן. תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב