בלט דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

23/01/2013 | 13:41 | מאת: נפתלי

לדוקטור שלום 1. מה פרוש פרוטרוזיה דיסקלית פרלטרלית ימנית שלוחצת על השורש ב- L4? 2. האם הטפול מחייב פתיחה של הגב? בתודה נפתלי

מדובר בפריצת דיסק ימנית צדדית . המשמעות בד,כ - כאב/רדימות/עקצוצים ברגל ימין - סביב הירך וברך בד"כ אם שורש L4 לחוץ. הצורך בניתוח הוא לעולם לא החלטה של הדמיה בלבד - אלא שילוב של מה, כמה זמן, וכמה כואב/ממצאים בבדיקה גופנית/ממצאים בהדמיה.רובן המכריע של פריצות הדיסק אינן מחייבות ניתוח, אולם בכל זאת דורשות טיפול. ממליץ שתפנה למומחה עמוד שדרה עם הסיטי לבדיקה וייעוץ מפורט יותר.

מנהל פורום כאבי גב