כאבי גב תחתון ועצם הזנב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

06/01/2013 | 16:57 | מאת: נחמה

שלום אני בת 59 . בעקבות כאבים בגב התחתון ובעיקר בעצם הזנב פניתי והופניתי לצילום שלהלן ממצאיו: שינויים ספונדילוטיים עם אוסטיאופיטים קדמיים וצדדיים. היצרות הרווח הבינחולייתי בגובה l5-s1 . מה המשמעות? מה הטיפול המומלץ? למי עליי לפנות?

משמעות=שינויים ניווניים/ספונדילוטים ( "הזדקנות" של עמוד השדרה). היצרות מרווח מעידה על התייבשות ואובדן התכונות האלסטיות של הדיסק הבין-חולייתי. מתחילים טיפול בפיזיותרפיה וממשכיכים משם ע"מ לבדוק אותך/להפנות לבדיקות הדמיה מתקדמות יותצר מצילום ( CT/MRI ) ולקבוע תוכנית טיפולית עבורך - מומלץ שתפני לאורטופד - עדיף מומחה עמוד שדרה. תרגישי טוב

מנהל פורום כאבי גב