תוצאות בדיקת ct וemg

דיון מתוך פורום  כאבי גב

31/10/2012 | 19:05 | מאת: דניאל

שלום,אני אני חייל המשרת בתור נהג ומסובל מכאבי גב תחתון כבר מספר חודשים המקרינים לכל אורך רגל שמאל עם כאבים איומים הבאים לידי ביטוי לפרקים בירידה תחושתית ברגל והירדומויות. הופנתי ע"י אורטופד לצילום ct ולבדיקת emg. בבדיקת הct הודגמו בלטי דיסק בL4-L5 ובL5-S1,בנוסף spina bifida בs1. בבדיקת emg שינויי ראינרווציה קלים בפיזור s1 משמאל חשד לפגיעה שורשית כרונית בפיזור s1 משמאל. האם הבדיקות מוכיחות את התלונות שלי? אני משרת בתור נהג שלושה חודשים ובנוסף לנהיגה עושה עבודות כלליות הבאות לידי ביטוי בכיפופים בתדירות גבוהה ומאמצים של הגב והרגל שאני סובל מהם ומרגיש שמחריפים את מצבי. האם אני יכול להמשיך לשרת בתור נהג ולעשות פעולות פיזיות מאומצות?

דניאל שלום נשמע שיש לך פריצת דיסק הגורמת לתלונות שאתה מתאר לא מומלץ במצבך לעסוק בפעילות פיזית מאמומצת - בעיקר כיפוף והרמת משקל ישיבה בכלל, ונהיגה בפרט אינה מסוכנת במצבך ממליץ שתפנה לייעוץ עמוד שדרה/אורטופד לגבי אופציות טיפוליות תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב