דיסק צווארי

דיון מתוך פורום  כאבי גב

30/10/2012 | 00:52 | מאת: תמיר

MRI C3-C4 - בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק ללא עדות ללחץ על החוט, כולל בקע דיסק אינטרא פורמינלי שמאךח עם היצרות הפורמינה הנוירולית משמאל C4-C5 - בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי ללא עדות ללחץ על החוט C5-C6 - C4-C5 - בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי ללא עדות ללחץ על החוט התרשמות - בלטי דיסק קלים האם מצבי חמור? לא מבין את ההתרשמות הזו הרי יש שם בקע ובלט? מה זה אומר בקע ובלט? מה אסור לי לעשות? תודה רבה

בקע =קרע של מעטפת הדיסק ופריצה של תכולת הדיסק מחוץ למעטפת. בלט=לחץ של תכולת הדיסק על המעטפת מבלי שנגרם קרע או פריצה של חומר גם בלט וגם בקע יכולים להיות קטנים הפרמטר הרלבנטי הוא מידת הלחץ שהדיסק ו/או המעטפת שלו מייצרים על חוט השדרה או שורשי העצבים.לפי מה שציטטת כאן - נשמע שאצלך אין לחץ משמעותי על האלמנטים העצביים ולכן מצבך טוב. מה לעשות תלוי במה כואב - בד"כ פיזיותרפיה ומתיחות יפתרו את הבעיה, אבל לא תמיד. רצוי להמנע מהרמת משקל ומפעילויות ספורטביות הכרוכות בזעזועים-כמו ריצה ומשחקי כדור. גם שחיה לא מומלצת - בהנחה שאתה סובל מכאב בצוואר תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב