כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

13/10/2012 | 10:27 | מאת: זינה

שלום רב ! שואלת עבור אבי שביצע לפני כ 15 שנה ניתוח פריצת דיסק בגב התחתון. לאחר הניתוח ועד לא מזמן , לא היו בעיות כלל. לפני כחצי שנה החל אבי לסבול שוב מכאבי גב תחתון , כיום בלתי ניסבלים ( אינו יכול לעמוד כמעט , רק לשבת או לשכב) . האם מומלץ השימוש במכשיר בקלייף ? האם רק משפר לטובה את הפחתת הכאבים או יכול גם להיות עם הזמן וההתמדה גם פיתרון לכאבים ? תודה זינה

התיאור מתאים לתופעה שנקרת ניוון דיסק זה קורה תמיד אחרי פריצת דיסק ( עם וללא ניתוח) אנחנו לעולם לא יודעים כמה זמן יקח עד שזה יתחיל להיות סימפטומטי ( אם בכלל ) האופציות הטיפוליות הן - פיזיותרפיה לחיזוק שרירי מעטפת עמוד השדרה או ניתוח - להחלפה של הדיסק במשתל מלאכותי. כאב שנמשך כבר חצי שנה והולך וגובר - בד"כ יצריך ניתוח. ברור שקיימות גם אופציות אחרות לכאב וחובה לבצע בדיקות הדמיה ( CT/MRI ) לפני שמחליטים מה עושים הלאה. מומלץ בחום לפנות למומחה עמוד שדרה לפני שמתחילים טיפולים באופן עצמאי בבית - כולל BACKLIFE - שהוא מכשיר טוב אולם לא בהכרח מומלץ לאביך.

מנהל פורום כאבי גב