כאבי גב הרבה שנים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

18/08/2012 | 12:20 | מאת: מריו

שלום רב, אני עברתי LAMINECTOMY בשנת 1999. לאחר מעט זמן הכאבים חזרו. כשהמצב היה בלתי נסבל לקחתי תרופות נוגדות כאב או מרחתי VOLTAREN. לפני כחודש ביקרתי במרפאה עמוד שדרה בבי"ח מאיר וקיבלתי הפניה למרפאת כאב בילינסון כדי לבצע SRB ולאחר מכן גלי רדיו. יש גם בעיה ב- L1, ובגב תחתון המקרין לרגל שמאל בעיקר. ברצוני לדעת באיזה אחוז מצליח טיפול ה-SRB וגלי רדיו ומה תופעות הלוואי בשניהם (בגלל הסטרואידים וכו'). תודה מראש!

שלום אני מניח שהפנו אותך ל SNRB שזה הזרקה סלקטיבית לשורש אחד או יותר ע"מ להפחית את התגובה הדלקתית סביבו. ככל שמשך הכאב ממושך יותר - כך הסכוי שזריקה תועיל יורד . סיבוכים הם נדירים ביותר וכוללים זיהום ופגיעה בשורש עצמו. טיפול בגלי רדיו או RF זה טיפול היעיל לבעיה אחת בלבד - שלפי מה שתארת - לא נשמע לי שזו הבעיה שגורמת לך לכאב.גם לבעיה זו - יעילות הטיפול היא כ 60% הצלחה. לבעיות דיסק למשל - אחוזי ההצלחה הרבה יותר נמוכים. סיבוכים נדירים גם בפרוצדורה זו. על פניו - נשמע ששלחו אותך ל"קנות זמן" , לקראת מה- לא ברור לי,כי כאב שנמשך למעלה מעשור ( גם למעלה משנה ) לא צפוי שישתפר בצורה מהותית או לאורך זמן - בעקבות טיפול כזה או אחר במרפאת כאב. טיפולים במרפאת כאב בהחלט יכולים לעזור -אבל בכאב יחסית טרי( שבועות /חודשים) . הפתרונות בשלב שלך הם בד"כ אחד משניים - או עבודה אינטנסיבית על חיזוק ואימון שרירי הגב והבטן ( פיזיותרפיה/התעמלות/שחיה) או בניתוח. אם תרצה לבוא להתייעץ בצורה יותר ספציפית - אתה מוזמן ( עם הדמיה עדכנית ) . תרגיש טוב דר' קינן

27/09/2012 | 21:15 | מאת: רומן

איזה אהבל אני הייתי כשהסכמתי ללכת לניתוח. עד עכשיו אין מצב שאני סולח לעצמי. האמנתי לרופאים וחשבתי שיהיה בסדר. אבל מה שקרה זה ההיפך. במקום שהניתוח יעזור- אחריו הפכתי כמעט לנכה. סחטו ממני כסף וקיבלתי אפס של תוצאה. אחר כך קראתי באינטרנט חומר על ניתוחים לא מוצלחים בארה"ב. חבל שלא ידעתי את זה לפני הניתוח. הייתי חוסך לעצמי פגיעה מיותרת בבריאות. יועץ של טיפול 500 dds הבהיר לי את הנקודה. המצב עם הניתוחים בארץ על הפנים. זה אומר שרופאים עושים כסף על חולים שלא מקבלים בסוף כלום. כי הבעיה חוזרת אחרי כמה חודשים, גם אם הניתוח הצליח. לפחות הניתוח שלי לא הצליח מהתחלה, אז לא היו לי אשליות. Dds500 שינה את המצב שלי ממש לטובה. הפסקתי להתפתל מכאבים והתחלתי לחזור לאיתני.

28/09/2012 | 08:16 | מאת: שביט רוגל-לא רופא אבל יודע

מנהל פורום כאבי גב