כאבי גב ללא ממצאים כרגע

דיון מתוך פורום  כאבי גב

15/08/2012 | 13:49 | מאת: י

שלום דר,יהיה קצת ארוך קבל התנצלותי. אני נער בן 16 כמעט, הייתי ספורטאי שמתאמן המון (כדורמים,ומשקלי גוף מתח שכיבות שמיכה וכדומה) ולפני שמונה חודשים התחילו לי כאבי גב באזור (t12 או l1 לפי מה שקראתי)לא משמעותיים שהתאמנתי איתם בהתחלה אבל הם לא עברו והתחילו להדאיג אותי.עשיתי הפסקה,הלכתי לאורטופד שלי.עשה לי בדיקה גופנית ושלל משהו רציני כזה או אחר טען שזה מעומס ושלח לצילום רנטגן גב תחתון. הצילום לא העלה דבר וניגזר עליי לנוח בבית ולהימנע מספורט תקופה של כחודש חודשיים. רק לציין שהכאבים הם ממוקמים ממש בחוליה מסויימת שהיא מאוד רגישה למגע אפילו משב רוח או טיפת מים עליה כואבים לי,אך אין הגבלות בתנועה או הקרנות ואני מסוגל לעשות הכל. המשכתי בבדיקות שלא העלו ממצאים-כירופרקטים,מיפוי עצמות,נוירולוג,בדיקות גופניות נרחבות יותר,פיזיותרפיה,בדיקות דם ועוד. אני מיואש לחלוטין.ההורים שלי כועסים עליי שאני משגע אותם בעניין הזה ולא מוצאים כלום. הכאב שלי לא ממש מייצג סימפטומים של שום דבר ברור לפי מה שהבנתי ואני בבור ללא מוצא. לא יודע עם זה קשור אבל אני סובל מבעיות בבטן שמופיעות רק במצבי לחץ ובלי קשר אני לחוץ חרדתי טיפה והמצב הנפשי ככה לא בשיא. למה החוליה כל כך רגישה?קצה חוט משהו?מה יכולות להיות הסיבות? האם לאחר בדיקה גופנית מקיפה והיסטוריה רפואית אפשר לשלול בלט דיסק? יש מקום לבדיקה פסיכיאטרית על מנת לברר לגבי מקור פסיכוסומטי?או אולי שלבטן יש קשר?ויסצרלי? תודה ויום טוב

שלום האפשרויות נעות בין בעיות של עומס יתר כגון קרעים עדינים של שרירי או רצועות מעטפת עמוד השדרה, דרך שברי מאמץ של חוליה, ועד לבעיות ממקור אחר המקרינות לגב. בדיקה גופנית זו בהחלט ההתחלה הנכונה, אבל ממה שכתבת לא נראה לי ששלחו אותך לבדיקות הרלבנטיות - MRI / מיפוי עצם וכו' ממליץ שתפנה למומחה עמוד שדרה(אלי או למישהו אחר ) להתייעצות לפני שמכריזים עליך כחולה פסיכיאטרי תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב