בלט דיסק עם הקרנה לרגל ימין

דיון מתוך פורום  כאבי גב

09/08/2012 | 19:52 | מאת: יוסי

היי אני בן 32 כבר חודש ימים אני עם כאבי גב תחתון שהכאבים מקרינים לי לאגן ימין ולירך אחורי . מבדיקת ct שעשיתי נמצא בחוליות L4L5 בלט אחורי דיפוזי עם לחץ קל השק וב S1 וב L5 בלט אחורי עם לחץ על השק בנוסף סימני לחץ על S1 ימין ברצסוס. טופלתי במספר טיפולי פיזותרפיה שכללו חשמל ומתיחות, אך לא נרשם שיפור בכלל. כדורים כמו אטופן ארוקסיה לא עוזרים בכלל. יש לציין שאני עובד כנהג משאית שמצריכה ישיבה ממושכת ולא עבודה פיזית. הכאבים מתגברים שאני בישיבה.. המליצו לי להתחיל טיפול טווינא אשמח לקבל חוות דעת ויעוץ נוסף תודה מראש...

שלום נשמע כי מקור הבעיה הוא בדיסק ב L5-S1 קו ראשון של טיפול הוא טיפול שמרני שיכול לכלול משככי כאב/הפחתת עומסים על הגב/פיזיותרפיה /אלרטרנטיבי וכו' אצל רוב האנשים זה יגרום להעלמות הכאב תוך פרק זמן ממוצע של כחודשיים אצל אותם אנשים שהכאב לא משתפר תחת פרק זמן של 2-3 חודשים - אנחנו מתלבטים לגבי ניתוח בשלב בו אתה נמצא - בהנחה שהבעיה היא כאב בלבד ולא התפתחה חולשה של רגל ימין - זה בהחלט רעיון טוב להמשיך עם טיפול שמרני . אפשר לנסות גם זריקה אפידורלית במרפאת כאב - אם הכאב בלתי נסבל. במידה וגם עוד מספר שבועות של טיפול כזה או אחר לא מועילים - הייתי פונה למנתח עמוד שדרה לשמוע פרטים על האופציה הניתוחית תרגיש טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב