זריקה לכאב גב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

05/07/2012 | 18:27 | מאת: מוריסי

שלום רב אני סובל מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל, עשיתי סי טי ע"ש מתני+ מיפוי עצמות והתוצאות הראו בלט בדיסק L5-S1 האורטופד גב ע"ש שלח אותי ל MRI אך עדיין אין לי תוצאה. האורטופד אמר לי שהוא צריך את ה MRI כדי לדעת איך ממשיכים את התהליך והאם יש צורך בניתוח, בינתיים הפנה אותי למרפאת כאב לזריקה. קבעתי תור לשם אך התורים לצערי עוד כחודשיים ובינתיים רופא המשפחה נותן לי לפי הצורך זריקת וולטרן. אני מנסה כרגע לעשות כל שביכולתי להקדים את התור באסותא למרפאת כאב(מכבי לא שולחים אותי ל"מאיר" כי אין להם הסכם איתם ואני גר כלכך קרוב ל"מאיר".) השאלה שלי היא: מהי אותה זריקה שאני אמור לקבל במרפאת כאב? האם זו זריקה אפידורלית שתשכך את הכאב לכמה חודשים? האם זו זריקה מסוג אחר עם תפקיד אחר? אני מאוד מפוחד ואודה לך מאוד על תשובתך. בברכה .

מוריסי שלום זריקות במרפאת כאב מורכבות מסטרואידים והרדמה מקומית שמוזרקים לחלל האפידורלי ( שעוטף את חוט השדרה והעצבים ) . המיקום זהה למיקום אליו מזריקים באישה יולדת - החמרים שונים. המטרה - לשכת את התגובה הדלקתית שאנחנו יודעים שמתלקחת באיזור בו פרץ הדיסק. משך ההשפעה -תמיד זמני- בין מספר ימים למספר חודשים ( החומר הרי מתפרק ומפונה מהגוף ) הסיכונים - מינמלים ונדירים המרפאה באסותא גדולה וטובה מנסיוני. לגבי אופציה ניתוחית-אשמח לבדוק אותך במרפאה ואחרי בדיקה שלך ושל ההדמיה לייעץ לך לגבי הטיפול המתאים לך ביותר תרגיש טוב דר' קינן

07/07/2012 | 21:47 | מאת: מוריסי

שלום שוב רציתי רק לציין שאת ה- MRI עשו לי ללא הזרקה של חומר, למרות שהאורטופד ביקש שאעשה בדיקת דם לפני ה- MRI . האם הייתי צריך הזרקת חומר או לא? תודה מראש על התשובה.

מנהל פורום כאבי גב