כאבי גב/כליות - גאוט

דיון מתוך פורום  כאבי גב

19/06/2012 | 20:57 | מאת: אורית

שלום דר' בעלי בן 37 עם שתי בליטות דיסק כבר 18 שנה נמצא בעודף משקל 132 קילו 178 גובה, לרוב יושב כמעט ולא עושה פעילות לפני כ 3 חודשים אובחן אצלו גאוט הנפיחויות והכאבים ברגליים שכחו אך לפני כחודש בעלי החל לחוש כאבים במותן שמאל לכיוון אמצע הגב, ביצע בדיקת אולטראסאונד שבבדיקה נמצאו 2 אבנים בכליות בגודל 6 מ"מ לדברי האורולוג כאשר האבנים נמצאות בכליות הן לא מכאיבות הכאב מגיע עם יציאתן אך בכל זאת יש לבעלי כאבים חזקים האם זה קשור לגאוט האורולוג ורופאת המשפחה אומרים כי הכאבים נובעים מהגב, מה אפשר לעשות מה דעתך בעניין אין שום סימפטומים נוספים רק הכאב הוא ממש סובל לא עובד, ויש לציין גם יושב רוב היום (כפי שציינתי בעבר עודף משקל 132 גובה 178) בבקשה עזור לי ותן לי הכוונה, תודה מראש אורית

אורית שלום נשמע לי שהאורולוג ורופאת המשפחה צודקים - ייתכן והבעיה בגב הפעם - במיוחד אם הוא סובל מעודף משקל. מה עושים - שלב ראשון זה לאבחן את הבעיה - כלומר להבדק אצל מומחה עמוד שדרה /לבצע בדיקת הדמיה של עמוד שדרה ( סיטי ) ולהתקדם משם. בכל מקרה - עודף המשקל בוודאי אינו תורם ומומלץ כמובן - ייעוץ דיאטני לגבי הורדה במשקל בברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב