כאבים לאורך עמוד השדרה..

דיון מתוך פורום  כאבי גב

17/06/2012 | 12:09 | מאת: getz

שלום רב, אני בן 35. מזה חצי שנה אני סובל מאוד מכאבים שהתחילו בעצם הזנב והתפשטו אל העורף, כולל השרירים תפוסים שמקיפים את עמד השדרה, כנראה בשל ישיבה מרובה מול מחשב ונגינה כפופה בגיטרה. עברתי מספר בדיקות: בדיקת צפיפות עצם הייתה תקינה, CT לא נמצא שום דבר חריג בבדיקת מיפוי עצם נמצאו שינויים פתולוגיים פוקאליים מתונים s1 l5 c2 לקחתי תרופה נגד דלקת ארקוקסיה 90 במשך שבוע ולא הייתה השפעה. בדיקות הדם הראו שהכול בסדר.. אני הולך ברגל הרבה ומשתדל לשחות פעם בשבועיים.. הכאב הכי חזק כשאני קם בבוקר מהשינה. אף אחד עדין לא הצליח להצביע על הבעיה. תודה רבה!

שלום אני חושב שאתה כנראה נקבת בסיבה לכאב - העיסוק שלך - שגורם לעומס יתר על מערכת השרירים של עמוד השדרה כולו. בהנחה שסיטי אכן שלל בעיה בעמוד שדרה - הטיפול המתאים בד"כ הוא פיזיותרפיה וסביבת עבודה יותר ארגונומית- ע"מ למנוע העמסה לא בריאה על החוליות. מצד שני - יכול להיות כי סיט ילא נותן את כל התמונה ויש צורך לבצע גם MRI . אפשר לדעת יותר אחרי בדיקה גופנית בד"כ. בברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב