ספונדילוליזיס+ספונדילוליסטזיס

דיון מתוך פורום  כאבי גב

03/06/2012 | 09:30 | מאת: תהילה

שלום רב, עקב כאבים בגב תחתון הופניתי לביצוע סיטי+מיפוי עצמות. ממצאים של מיפוי עצמות: קליטה מוגברת חוליה L5. ממצאים של CT ע"מ מותני מיום 5/2012 הממצאים:ספונדילוליזיס+ספונדילוליסטזיס דרגה 2 ב- L4 L5 +בלט אחורי ימין L5. בשנת 2002 בוצע CT ע"מ מותני אם אותם הממצאים- אך בדרגה 1 שאלתי היא: מה ההשלכות של ממצאים אלו ואיזה טיפול ניתן לעשות, האם המצב מצריך ניתוח? נ.ב: סובלת גם מאוסטופורוזיס. (הגיל שלי 42). תודה מראש - תהילה

תהילה שלום את בהחלט בקבוצת הגיל בה אנחנו רואים הרבה פעמים החמרה של הליסתזיס ( או גלישה ) בין החוליות - כפי שקרה אצלך. הטיפול היחיד הפותר את הבעיה הוא כמובן ניתוח - בו אנחנו מתקנים את הגלישה ומקבעים את החוליות ע"מ למנוע התקדמות של המצב. הניתוח בד"כ נותן מענה לכאב הגב ו/או הרגליים שבד"כ נגרמים כתוצאה משינויים כאלו. מדובר בניתוח נפוץ עם תוצאות טובות בד"כ. ברור שלא כל מקרה של ספונדילוליזס/ליסטזיס מחייב ניתוח. החלטה ספציפית לגביך מצריכה בדיקה והתבוננות בבדיקת הסיטי שביצעת אשמח לבדוק אותך ולייעץ לך בברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב