סוג של שוק חשמלי בגב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

31/05/2012 | 02:39 | מאת: חניתה

בחודש האחרון התחילה אצלי תופעה משונה: מיד כשאני קמה מהמיטה בבוקר, אני מקבלת סוג של שוק חשמלי בגב תחתון, לפעמים בצד ולפעמים במרכז. זה מתלווה לתנועה כלשהי, בדרך כלל צעד (קטן וזהיר). כשזה קורה זה כואב ומבהיל, ואני קופאת על מקומי עד שהכאב חולף ואני מעזה לעשות צעד נוסף. הכאב מזכיר את סוג הכאב כאשר מקבלים מכה בנקודה הרגישה במרפק. התופעה הופיעה בהתחלה פעם או פעמיים והיום זה כבר חמש או שש פעמים בכל בוקר. לאחר שאני מתקלחת ואוכלת ארוחת בוקר התופעה נעלמת כלא היתה. אני מרגישה טוב כל היום ולא מוגבלת בתנועה. עלי לציין שאני טיפוס ספורטיבי, עושה הליכה מהירה והתעמלות כשלוש פעמים בשבוע. אני בת 63, רזה ואוכלת בריא. ולא החלפתי מזרן לאחרונה... אני תוהה ממה התופעה נובעת ומה ניתן לעשות. ואני מאד מודה על האפשרות לקבל תשובה בצורה כל כך קלה וידידותית!

חניתה שלום נשמע כמו בעיה של עמוד השדרה עצמו ( להבדיל מהשרירים שעוטפים אותו ) . האפשרויות נעות בין בעיה דיסקלית ( בקע/קרע של המעטפת/בקע דיסקלי ) לבין בעיה ברצועות/מפרקים המייצבים את עמוד השדרה. באמצעות בדיקה גופנית ובדיקות הדמיה רלבנטיות בד"כ ניתן להבין במה מדובר ולפי זה להחליט איך מטפלים אשמח לבדוק אותך במרפאה ולייעץ לך בברכה דר' קינן

01/06/2012 | 22:52 | מאת: חניתה

דר' קינן, תודה מקרב לב! מעניין שבשני הבקרים האחרונים הבעיה לא קרתה, אולי בגלל ששאלתי... בכל מקרה, אני רושמת לפני את תשובתך, ואם זה יקרה שוב, בהחלט יתכן שאגיע אליך.

מנהל פורום כאבי גב