תוצאות בדיקת אם אר איי

דיון מתוך פורום  כאבי גב

29/05/2012 | 14:11 | מאת: גלית הגלילית

קיבלתי תוצאות בדיקת אם אר איי וכתוב לי "בגובה L4L5 - אנולוס שטוח - אנטומי בגובה זה. מאחור מודגמת היפרטרופיה מתונה של ליגמנטה פלאבה עם היצרות משנית מתונה של התעלה". - לציין שאני אחרי תאונת דרכים ולפני כן לא סבלתי מהגב בכלל. אשמח להסבר קצר מה אומרות התוצאות האמורות.

גלית הגלילית שלום מדובר ב"שינויים ניווניים" ולא חבלתיים - וזאת למרות שלא סבלת מכאב לפני התאונה. אנחנו רואים הרבה פעמים החמרה של כאב שנובע משינויים ניווניים המתפתחים בשקט מתחת לפני השטח במשך שנים, ואז התאונה/חבלה מטלטלת אחרת "מעלה את הכאב על פני השטח" . הליגמנטום פלאבום , או הרצועה הצהובה בתרגום חופשי לעברית - הינה רצועה שמרפדת את תעלת השדרה מבפנים . באופן נורמלי היא תופסת נפח קטן מאד מקוטר התעלה ולא לוחצת או מפריעה לחוט השדרה העובר בתעלת השדרה. עם השנים - אצל חלק מהאנשים , מסיבות שאנחנו לא יודעים בבירור ( אבל כנאה על רקע עומס מצטבר של פעולות יומיומיות רגילות ) הרצועה הזו מתעבה לאט לאט ותופסת נפח גדול יותר מתעלת השדרה ולכן לוחצת על חוט השדרה (כי תעלת השדרה היא גרמית והקוטר שלה לא ניתן לשינוי - ואז ברגע שהתכולה שלה גדלה - נעשה שם "צפוף" לחוט השדרה ) . לחץ על חוט השדרה מתבטא בד"כ בכאב גב ו/או כאב/זרמים ברגליים . הטיפול - בהתאם לממצאים בבדיקה גופנית/מידת הסבל וכו' אם את סובלת - ממליץ שתפני למומחה עמוד שדרה לקבלת ייעוץ ספציפי לך ולבעייתך בברכה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב