ליריקה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

06/05/2012 | 10:07 | מאת: יהל

שלום רב, הנני סובל מבלטים בעמוד שדרה מותני ופריצה דיסק בצוואר אני מרגיש כאבים בכל הגוף והרופא המנתח שהייתי אצלו המליץ לי על תרופה בשם ליריקה? עשיתי חיפוש באינטרנט וקראתי קצת עליה וריציתי לשאול מספרת שאלות? 1. האם היא יעילה לכאבי פריצות דיסק? 2. האם מפתחים אליה תלות כלשהי. 3. היא עושה נזקים לטווח הארוך? 4. השימוש בה הוא לתקופות של שנים במידה ויש כאבים בלתי פוסקים? תודה רבה

ליריקה , כמו סימבלטה וכמו גבהפנטין, משמשת לטיפול בכאב ממקור עצבי - כלומר כאב שנובע מלחץ על עצב - כמו ע"י פריצת דיסק. תופעת לוואי שכיחה היא עייפות/בחילה/טשטוש - שבד"כ חולפת כעבור מספר ימים. אין אף תרופה שמומלץ ליטול כל החיים- אולם ליריקה נועדה לשימוש ממושך - חודשים ואף שנים בד"כ מתחילים במינון נמוך - ועולים בהדרגה עד למינון יעיל. רופאי כאב - הם הכתובת לטיפול בליריקה בהצלחה

מנהל פורום כאבי גב