שאלה והתייעצות בנוגע למצב בריאותי

דיון מתוך פורום  כאבי גב

15/02/2012 | 23:45 | מאת: אודי

שלום רב דוקטור אורי.אני בן52.סובל מכאבי גב עזים שמקרינים לרגל שמאל. לפי הצילומים והמימצאים של ct ע"ש צווארי גבי ומותני והבדיקה הגופנית,היום האורטופד בקופת חולים הימליץ לי על ניתוח דחוף לפריצת דיסק. לדברי אורטופד,שום טיפול תרופתי ושום זריקת אפידורל/דיפרוספן,לא יפתרו את בעיות הגב שלי פרט לטיפול ניתוחי. דוקטור אורי,מי מחליט מה גורם למה ומה מקרין לאן ואיפה בדיוק איזה מקום לנתח בגב? על סמך ct או לפי המקום שאני חש בכאבים? אני חש בכאבי גב עזים,גב עיליון יותר מאשר תחתון. לכן אני מבקש ממך לתת לי תמונה כללית בנדון. תודה רבה מראש עבור תגובתך.

שלום החלטה לגבי טיפול - ניתוחי או אחר . מתבססת על 3 דברים בד,כ 1 ) מה מפריע לך ואיפה 2 ) מה הממצאים בבדיקה גופנית שלך 3 ) ממצאים בהדמיה - CT או MRI לאחר שיש את 3 הדברים הראשונים - רופא מנוסה יוכל בד,כ להמליץ לך על הטיפול המתאים ביותר. לעיתים התמונה אנה חד-משמעית ויש התלבטות - בה אתה אמור להיות שותף. אבל הרבה פעמים הטיפול המתאים ביותר נראה ברור ואז אנחנו מסבירים למטופל את דעתנו המקצועית - וחולקים איתו את ההחלטה הסופית. מקווה שזה עזר לך להבין

מנהל פורום כאבי גב