כאבי גב עם הקרנות לרגל

דיון מתוך פורום  כאבי גב

04/10/2011 | 14:44 | מאת: נטע

מזה כשנה אני סובלת מכאבי גב והקרנות לרגל עד כף הרגל, CT הראה בלט קל ב- L4-L5 , הלכתי לאורטופדים, ניסיתי פלדנקרייז, פיזוטרפיה, אוסטואפטיה ואפילו זריקת אפידורל אחת, שום דבר לא שינה ולא הועיל כלל, הכאב נשאר בעוצמתו. הציעו לי לעשות עוד זריקת אפידורל נוספת. שאלותיי הן: האם זו פריצת דיסק / אסייטיקה / משהו אחר ?, איך יתכן שתק' כה ארוכה הכאבים נמשכים ? האם לקחת עוד אפידורל, למרות שלא הרגשתי כל שיפור בזריקה הראשונה ? תודה רבה

נטע שלום אם זריקה אחת לא עזרה-אים טעם בזריקה נוספת. ייתכן והפענוח אינו מדויק והבעיה חמורה יותר ממה שהפענוח מדווח ולכן אני מקפיד תמיד לראות הבדיקות בעצמי. ואם יש כזה פער בין ממצא בסיטי שנשמע לכאורה קל-לבין סבל מתמשך כמו שלך - כדאי בד"כ גם לעשות MRI ולראות מה הסיבה שאחרי כל כך הרבה זמן וטיפולים את עדיין סובלת. אםשרות אחרונה היא שכאב הגב מקורו באגן ולא בחוליות - וגם לזה יש בדיקות מתאימות - מעבר לבדיקה גופנית כמובן. בכל מקרה - צריך להגיע לאבחנה ברורה ולחיות עם הכאב זה לא פתרון

מנהל פורום כאבי גב