אי נוחות בשינה וכאב לאחר השינה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

07/09/2011 | 10:54 | מאת: ש

שלום, אני מתעוררת מדי בוקר עם צוואר, כתפיים ושכמות נוקשים ותפוסים. לעתים קרובות, הכאב מורגש גם במרכז הגב. יתכן כי הבעיה נובעת מתנוחת השינה, שכן במהלך היום אינני חווה את אותם הכאבים שישנם בסמוך להתעוררות בבוקר. לאחרונה, אני גם מתקשה להירדם מתהפכת ומתעוררת פעמים רבות במהלך הלילה. ברשותי כרית ויסקו ומזרן ויסקו איכותי נטול קפיצים, בדרגת קושי בינונית. כשניסיתי לישון עם כריות שטוחות יותר (אחת מספוג והשנייה מפתיתי לטקס), התעוררתי עם כאב בצוואר ובכתפיים אך לא במרכז הגב. לכן לתחושתי, הבעיה נובעת מכך שהכרית גבוהה מדי עבורי, אך אינני יכולה לדעת בודאות, משום שלא הצלחתי למצוא בחנויות כרית ויסקו נמוכה יותר, אליה אוכל להשוות. כבר החלפנו 3 מזרנים בשנה האחרונה וניסיתי כ-4 סוגי כריות שונים. אם לסכם, אני מחפשת דרך לאבחן האם הבעיה נובעת מהכרית, מהמזרן או אולי מהשילוב ביניהם. מיהו איש המקצוע המומלץ ביותר להעזר בו- כירופרקטור? רופא ספורט-שיקומי? אורתופד? ארגונום? אחר? (אגב, האם ישנם מומחי גב או יצרני כריות בהתאמה אישית המבצעים אבחון מסוג זה בבית הלקוח?) תודה.

נשמע שאת צריכה ארגונום-לא מכיר כאלו באופן אישי, צריך אבל לזכור שלאור העובדה שניסית כבר כל כך הרבה אופציות -נשמע סביר כי הבעיה בעמוד השדרה ולא בכלי המיטה לכן - במידה ולא עשית זאת עדיין-תתייעצי עם מומחה עמוד שדרה לפני הכל. בהצלחה

מנהל פורום כאבי גב