ניוון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

31/08/2011 | 12:37 | מאת: פאול

שלום ברצוני בבקשה לשאול ,האם יכול ליהיות שבגיל 31 (למי שלא היו לו בעיות גב או צוואר לפני כן)תיהיה בעייה ניוונית במערכת שרירים'עצבים מאחר והיו לי לעיתים רחוקות התפסות שריר בגב תחתון וזאת עקב מיקצועי כמכונאי רכב וכמובן שהרמתי כלים ורכיבים כבדים -זאת לפי צילום רנטגן משנת 1994 ?וכל זאת נאמר לי על בעיה ניוונית לאחר צילום שנעשה בעיקבות תאונה בה נחבלתי בצוואר c5-c7 בכתף ימין וגב תחתון.רציתי לדעת מה זה בדיוק ניווני היות והרבה מאוד אנשים היוצאים מצילום רנטגן על הפיענוח כתוב בעיה ניוונית.אשמח לקבל בבקשה תשובה.

שלום כמדווחים לאנשים על סמך צילום רנטגן שהם סובלים משינוים ניווניים-אין מדובר במחלת ניוון שרירים או עצבים חלילה. "שינויים ניווניים" באורטופדיה משמעותם שינויים של גיל, וכן -אצל אנשים פעילים פיזית - רואים שינויים כאלו כבר בגיל 30 לפעמים. ספציפית בעמוד שדרה - מחלה ניוונית של הדיסק משמעותה התייבשות של הדיסק שבד"כ אמור להיות תפוח ומלא נוזלים, ועם הגיל נוטה לאבד מתכולת הנוזל שלו ולהתייבש-ואז הוא ממלא פחות טוב את תפקידו כבולם זעזועים. בצילום לא רואים את הדיסקים אבל כן רואים את החוליות. מכיוון שאנחנו יודעים שבין כל שתי חוליות נמצא דיסק - אם הרווח בין החוליות הצטמצם-אנחנו מסיקים מכך - שהדיסק התנוון או התייבש וכך איבד מה"גובה" שלו. מקווה שזה ענה לך על השאלה

מנהל פורום כאבי גב