שינויים דיסקופטיים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

18/09/2014 | 17:27 | מאת: יוסי

שלום רב, וחג שמח. בct של עמוד שדרה מותני התגלו שנויים דיסקופטיים בגופי החולית L5-s1. ברצוני לברר מה זה אומר, לאומת בדיקת ct קודמת שבצעתי בה התגלה בלט מרכזי דיפוזי. תודה מראש.

שינויים דיסקופתים =שם כללי לבלט דיסק/ניוון דיסק/בקע דיסק - או כל פתולוגיה שקשורה לדיסק. מה עושים עם הכותרת הזו כבר תלוי במה מפריע/כמה זמן מפריע/ומה הממצאים בבדיקה גופנית ואיך נראה הסיטי. בקיצור - מצריך ביקור אצל רופא חג שמח דר' קינן

25/09/2014 | 19:30 | מאת: יוסי

שוב שלום לך דר קינן שנה טובה וחג שמח. סליחה על הבורות, בתוצאות הסיטי רשוב בבירור שיש בלט דיסק, ולאחר מכן, כתוב שינויים דיסקופתיים בגופי החוליות. האם זה אומר משהו לגבי החוליות עצמן (L5, S1) או שמתואר בשנית אותו הבלט. זה רשום במילים אלו, בלט דיסק אחורי דיפוזי. שינויים דיסקופטיים בגופי החוליות. שוב תודה רבה לך דוקטור.

מתואר בשנית אותו בלט- פשוט במינוח כוללני יותר

מנהל פורום כאבי גב