כאבי גב ונימולות רגל

דיון מתוך פורום  כאבי גב

16/09/2014 | 12:00 | מאת: יהודית

שלום רב, בחודש יולי 2014 הרמתי קלסר כבד בעודי יושבת על הכסא הרגשתי כאב חד בגב ניסיתי לקום מהכסא והרגשתי כאבים חזקים. פניתי לאורתופד שנתן לי אטופן ומנוחה בבית. עדיין יש לי כאבים בגב והרגל נרדמת ועוברים לי זרמים. עשיתי צלום סי.טי. להלן הפענוח:ב מרווח L2-L3 - מרווח דיסקלי מוצר. זיזים היקפיים מינימליים בגופי החוליות הסמוכות, בלט דיסק דיפוזי בינוני עם לחץ קל על קדמת השק הטקלי, משיק במהלך של שני השורשים אך השורשים אינם מעובים. שומן אפידורלי קדמי מעט מחוק. במרווח L3-L4 -בלט דיסק דיפוזי מינמלי משיק לשק הטקלי אין לחץ משמעותי במהלך של שני השורשים. במרווח L4-L5 - שינויים אוסטאוארטרוטים במפרקים הפצטרים עם עיבוי של ליגמנטם פלאבום גורם ללחץ באספק האחורי של השק הטקלי. בלט דיסק דיפוזי קל משיק לשק הטקלי אין לחץ משמעותי במהלך של שני השורשים התעלה הספינלית מוצרת עד 8 מ"מ. במרווח L5-L6 - מרווח דיסקלי מוצר משני לניוון דיסק ותופעת ואקום גסה בתוכו. זיזים היקפים ואי סדירויות בלוחיות הסמוכות. בלט דיסק דיפוזי קל משיק לשק הטקלי ובמהלך של שני השורשים אך השורשים אינם מעובים. שומן אפידורלי קדמי מחוק. מה אומרת התשובה לסי.טי. האם זה נובע מהרמת הקלסר בצורה לא טובה?

שלום לפי הרשום - יש לך היצרות של תעלת השדרה המותנית. אין מדובר בממצא חבלתי או אשר נובע מהרמה של משא כבד - אלא שינויים כרוניים המחמירים לאט לאט עם השנים. זה לא אומר שהרמת הקלסר לא החמירה את המצב . את זאת לעולם לא נדע בפן מעשי יותר - ממליץ שתפני למומחה עמוד שדרה - אלי או לרופא אחר - לבדיקה והמלצות לגבי המשך טיפול . תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב