פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

14/08/2014 | 07:36 | מאת: נעמה

שלום רב, בעלי התלונן רבות על כאבי גב תחתון עד למצב של אי יכולת לקום ללא עזרה וקושי תנועה. לאחר בדיקת MRI אלו התוצאות שקיבלנו: CLINICAL INFORMATION. LOW-BACK PAIN. TECHNICAL. STANDARDIZED FAT AND WATER WEIGHTED PULSE SEQUENCES WERE OBTAINED IN THE SAGITTAL AND AXIAL PLANES. FINDINGS. IT IS PRESUMED THAT THE LOWER MOST COMPLETE INTERVERTEBRAL DISK LEVEL REPRESENTS L5-S1. RECTIFICATION OF LUMBAR LORDOSIS. NORMAL ALIGNMENT OF THE LUMBAR VERTEBRAE. NO D EMONSTRATED ACUTE COMPRESSION FRACTURE OR VERTEBRAL DESTRUCTIVE PROCESS. NORMAL CONUS MEDULLARIS THAT TERMINATES AT THE T12-L1 LEVEL. L4-L5: MILD DISC DESICCATION. DIFFUSE ANNULAR BULGE WITH BROAD-BASED LEFT LATERA L DISK HERNIATION OF THE PROTRUSION TYPE, WHICH PRODUCES COMPLETE LEFT SIDE INTE RVERTEBRAL NEURAL FORAMINAL NARROWING, WHICH PRODUCE COMPRESSION OF BOTH TRANSIT NERVE ROOT. THERE IS FLATTENING OF THE VENTRAL SURFACE OF THE THECAL SAC, WITHOU T SIGNIFICANT SPINAL STENOSIS. THE REST OF THE INTERVERTEBRAL DISCS SHOW NO EVIDENCE OF HERNIATIONS OR PROTRUSI ONS. DIAGNOSTIC IMPRESSION: 1.L4-L5: LEFT LATERAL DISK HERNIATION OF THE PROTRUSION TYPE, WHICH PRODUCES CO MPLETE LEFT SIDE INTERVERTEBRAL NEURAL FORAMINAL NARROWING, AND COMPRESSION OF B OTH TRANSIT NERVE ROOT. 2.PLEASE CORRELATE WITH CLINICAL DATA. אנחנו חיים במקסיקו ונכון לעכשו ההמלצות הן לנתח. רציתי להתייעץ באם האבחנה נראית נכונה? מה הסיכון? ומהן האפשרויות ? בתודה מראש! - יש לי תוצאות יותר מעמיקות באם יש צורך לצורך האבחנה

נשמע כמו פריצת דיק גדולה. אם מצבו הוא כפי שתיארת - ניתוח קטן לכריתת דיסק נשמע הגיוני. סיבוכים / סיכונים הם לרוב נדירים ושיפור בכאב ותפקוד הם הכלל. בהצלחה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב