כאבים בגב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

12/04/2014 | 12:52 | מאת: פלג

שלום, אני בן 21 עם כאבים בגב תחתון.לאחר צילום רנטגן ובדיקה של אורטופד נראה כי יש לי קיצור של 1.5 סמ ברגל ימין וכמו כן נתק בחוליה באזור חוליות L.ההמלצה שקיבלתי מהרופא הינה ללכת עם מדרסים כאשר ישנה הגבהה של 1 סמ ברגל ימין וכמו כן לחזק את שרירי הגב, בדגש של המנעות מריצות וקפיצות. מה זה בדיוק נתק בחוליה? ממה הנתק נובע? האם ישנם פתרונות נוספים לטיפול בנתק? עד כמה צריך להזהר בעיסוק בספורט ובהרמת משקלים?

לא יודע למה התכוון הרופא במילה נתק אבל ייתכן ודיבר על ספונדילוליזיס. ספונדילוליזיס הוא סוג של שבר מאמץ בחלקה האחורי של חוליה. זה ממצא שבד"כ מתפתח בגיל הילדות אצל כ 5% מהאוכלוסיה ( מסיבות שאינן ברורות ) ויכול לגרום בהמשך לתופעות של כאב גב ו/או רגליים. קיצור של הרגל אינו קשור לעניין. מומלצת התעמלות/פיזיותרפיה/פעילות גופנית המחזקת את שרירי הגב התחתוןושרירי הבטן. פעילות שכרורכה בזעזועים פחות מומלצת אבל אינה אסורה. כנ"ל לגבי הרמת משקל כבד. תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב