כאבי גב בבוקר

דיון מתוך פורום  כאבי גב

10/04/2014 | 10:57 | מאת: אלדד

אני בן 23, מאז שחרורי מצה"ל, לאחר לילות של שינה ארוכה (8-9) שעות אני קם עם כאבים חזקים בגב שעוברים כחצי שעה-שעה אחרי ההשכמה. לרוב אני ישן באיזור ה5-6 שעות ולא מרגיש בכאבים, אך כשאני מרגיש בהם, הם כואבים ומפריעים מאד. יש לציין שבשירותי הצבאי נדרשתי להרים משקלים כבדים ואף הרמתי משקולות בתקופה מסויימת בחיי, בנוסף, אני עם המיטה הזאת כבר כ10 שנים, והכאבים התחילו רק בשנתיים האחרונות, כך שאני לא חושב שהמיטה היא הסיבה. אשמח לעזרה, תודה רבה.

יש 2 סיבות אפשריות לכאב : 1 ) המזרן ( מזרן בן 8 בהחלט יכול להוות סיבה ) . 2 ) בעיה עמוקה יותר- בדיסקים - דוגמת ניוון או התייבשות של דיסק אחד או יותר ( לא נפוץ בגילך אבל אפשרי ) . הייתי מתחיל בהתעמלות לחיזוק שרירי הבטן ושיפור הגמישות של עמוד השדרה. הייתי מנסה לישון על מזרן אחר לכמה ימים ולראות אם זה משנה. אם אין שיפור - תפנה לאורטופד / מומחה עמוד שדרה להמשך טיפול תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב