בלט ושאיבת דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

07/02/2014 | 23:39 | מאת: אני

שלום, אני בן 19 ולאחרונה בתוצאת MRI אובחן בלט דיסק בגובה S1-L5, הכאבים שלי מתמקדים בעיקר באגן שמאל, וכבר לא ממש עד הרגל. הכאבים באגן לפעמים מגיעים עד הישבן גם, וזה מאוד מפריע לי, מן דקירות כאלה. אבל זה מפריע לי בעיקר שאני יושב הרבה זמן, ולא בפעילות. השאלה שלי למה עדיף טיפול שמרני מאשר שאיבת דיסק? מפני שאז לא יהיה יותר לחץ על העצב, הבלט יעלם, וכך גם הכאבים יעלמו כלא היו לא ? תודה רבה על העזרה!

11/02/2014 | 10:56 | מאת: בדוי

היי, אני לא מומחית בזה או משהו, אני בת 17 ויש לי גם בלט דיסק בL5-S1 ועשיתי שאיבת דיסק.. זה לא עזר ורק החמיר, לא מציעה לך לעשות אבל טיפול שמרני לא יכול להזיק אם עושים אותו טוב לדעתי.

שלום ככלל-טיפול שמרני זה תמיד השלב הראשון, כי אצל רוב האנשים זה מספיק. במידה ולאחר מספר חודשים של טיפול שמרני אין שיפור - רק אז אנחנו מתחילים לשקול טיפול ניתוחי. לגביך ספציפית - צריך לבדוק אותך ולהתסכל על בדיקת ה MRI ולראות אם אתה בכלל צריך ניתוח ואיזה. בגדול - אתה צודק - בד"כ הכאב לאחר ניתוח אכן נעלם. תרגיש טוב

12/02/2014 | 01:51 | מאת: אני

מנהל פורום כאבי גב