צרור שאלות- ריפוי דלקת

דיון מתוך פורום  כאבי גב

24/02/2011 | 09:33 | מאת: אלי

אנא סבלנותכם לצרור השאלות כבן 56: בעיות בגב תחתון גורמות בעיקר לרגל שמאל קרירות/חולשה/נימול לכל אורכה החיצוני, לסירוגין בעוצמות משתנות.. ואני חושש שיגרם נזק בלתי הפיך באי טיפול בדלקת.זה לא כואב כמו שזה מטריד/מפחיד. רופא המליץ לי כדור חזק לדבריו ברקרסין 10 כדורים 20 מ"ג או/ו זריקה אפידורל או תחת שיקוף. מרפאת כאב יעצה רק תחת שיקוף. שאלות בבקשה: 1.דווקא לכל האורך מעיד על S1, הלא כן?! בעוד שמדברים איתי בעיקר על L 4-5 2. האם הזריקה רק משכחת כאב או שהיא גם מרפאת את הדלקת-כי ריפוי הדלקת יותר חשוב לי.. 3.לכמה זמן תועיל זריקה? 3א. כנ"ל לגבי ברקסין? 3ב. באיזה שיעור הזריקה מסוכנת? פרומילים?/חלקי פרומילים?בלי לתפוס במילה 4.מה ההבדל בין אפידורל לבין זריקה תחת שיקוף? האם אלו 2 דברים שונים?! 5.בהנחה שהדלקת מדללת את השרירים ברגל-האם התעמלות הפיכה/מעצימה לשרירי הרגל תגרום לאיזה איזון? 6.בתחילה קיבלתי מייד XEFO8 ל 3 שבועות ועברתי אותה בשלום-אז אולי כדאי להמשיך איתה במקום ברקסין?! 6א. האם ברקסין מתנגשת באספירין 75 מ"ג קרטיה שאני נוטל קבוע? 7. האם אפשר מידי תקופה לקחת תרופות כאלו ולהפסיק לפרק זמן, וחוזר חלילה? 8.אני מבין שלא משתמשים רצוף-למה? תודה וסליחה על אורך השאלות

שלום הרבה שאלות-אשתדל לענות בגדול כאב לאורך כל הרגל יכול להתאים גם לדיסק ב L4-5 וגם L5-S1 . דיסק גורם לכאב בשני מנגנונים -לחץ מכני וגרימת תגובה דלקתית. אין מרכיב אחד שהוא חשוב יותר מהשני או מסוכן יותר מהשני מה שחשוב זה מה ההשלכה של פריצת הדיסק על שרירי הרגליים-שיתוק/חולשה/כלום? זריקה אפידרולית וגם כל הכדורים שמנית הם משככי כאב במנגנון אנטי דלקתי-אינם ,מרפאים" דבר אלא מפחיתים את התגובה הדלקתית והגוף עושה את השאר. השפעתם בד"כ קצרה-כדורים למספר שעות וזריקה אפידורלית לימים ולפעמים אפילו חודשים. בהצלחה

מנהל פורום כאבי גב