כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

18/11/2013 | 21:39 | מאת: רווית

שלום דוקטור, אני בת 32, אחרי 5 ניתוחים קיסריים. מזה כ 8 שנים אני סובלת מהתקפים של כאבי גב תחתון, כשהתדירות הולכת ועולה. לפני כמה שנים הייתי אצל אורטופד שאמר שזו שחיקת סחוס. כרגע אני במצב שבאופן קבוע תמיד אני מרגישה הגבלה קלה בתנועה- התכופפות וכו' והקושי בעיקר בבוקר או בקימה מישיבה, ובנוסף ההתקפים החריפים הם מידי כמה שבועות, שאז אני מרותקת למיטה, והכאב מקרין על כל הישבן והירכיים. זריקות וולטרן שעוזרות חלקית ולא תמיד, וכתוצאה מהכאב אני גם לא מסוגלת להזדקף. בצילום שעשיתי אתמול כתוב: אין סימן להרס גרמי, הצרות קלה של רווח בין- חולייתי L5-S1. א. האם זה אכן שחיקת סחוס? ב. האם צריך בדיקות עזר נוספות? ג. כיצד אפשר לטפל? ד. האם יכול להיות שכל הבעיה קשורה לנפילה שהייתה לי לפני כ15 שנים מגרם מדרגות בדיוק על האיזור הזה? סליחה על האריכות, אני פשוט ממש סובלת

שלום נשמע שאת סובלת ממחלת דיסק ניוונית ב L5-S1 . זה מצב שבו הדיסק "מתייבש" ומאבד מתכונות האלסטיות שלו. נוקשות בבקרים ובשינויי תנוחה היא אופיינית מאד. הטיפול השמרני אמור לכלול סוגי התעמלות/תרגילים אשר יחזקו את שרירי הבטן והגב. במידה וזה נכשל - מתחילים לחושב על ניתוח. לפני כל זה - יש לעשות MRI של עמוד השדרה המותני . זהו על קצה המזלג. תשובה מפורטת וספציפית יותר לגביך אוכל לתת לך רק לאחר בדיקה והתבוננות בבדיקת MRI . תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב