כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

24/10/2013 | 09:27 | מאת: אבי

שלום רב.. אני בן 37, בדיקת CT שעשיתי העידה על בלטי דיסק מגובה L3 עד S1 .כמוכן,בגובה L5-S1 בלט דיסק מרכזי ולטרלי משני הצדדים עם לחץ על השק התקאלי והיצרות של הנקבים.ספונדילוליזיס דו צדדי בחוליה L5. וספונדילוליסתזיס דרגה 1 בין חוליות S1-L5. מה זה אומר? האם זה מסוכן? מה הסיבוכים? האם פיזיותרפיה עוזרת במקרה זה? באיזה מקרים זה עלול להשפיע על דרכי השתן ואיבוד שליטה?? באיזה מקרים חייבים ניתוח? תודה

ספונדילוליזיס =סוג של בעיה מולדת -לא נדירה במבנה עמוד השדרה אשר יכולה במשך השנים לגרום להתפתחות מדרגה בין שתי חוליות ( ספונדילוליתזיס ) . אותה מדרגה בין החוליות יכולה ללחוץ על העצבים ולגרום לתסמינים נורולוגים כמו כאב/רדימות/חולשה של רגליים ולעיתים נדירות מאד גם להפרעות בשליטה על שתן או צואה. הטיפול מתבסס על ממצאי הבדיקה הגופנית/מה מפריע לך/כמה זמן מפריע לך ועל ממצאי הסיטי. כמו שאתה מבין - מבלי לבדוק אותך לא אוכל לתת לך תשובה מעמיקה יותר לגבי האופציות הטיפוליות. תרגיש יטוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב