כאב גב מזה שנה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

10/10/2013 | 16:38 | מאת: רפי

שלום מזה כמעט שנה אני סובל מכאב גב בגב התחתון צד ימין. הכאב מתחזק במיוחד לאחר מאמץ ומקרין לירך ימני. אם אני נח בשכיבה אנני חש את הכאב. ימים רצופים של מנוחה ופיזיותרפיה מרגיעים אותו אך הוא לעולם שם במיוחד לאחר מאמץ. בצילום רנטגן וסריקת MRI הכל נראה תקין, אין פגיעה בעמוד השידרה. קצת רקע על איך אני זוכר שזה התחיל: לקראת סוף יום של סנואבורד, החלקתי במורד גבעה, הסתובבתי שמאלה וחשתי כאילו זרם חשמלי עובר לי בצד הזה במיקום הזה של הגב. הייתי די עייף בשלב הזה ולא שלטתי נאמר לי שזה קרע בשריר. קראתי קצת באינטרנט ומצאתי שפציעות כאלה בד"כ עוברות לאחר חודשים בודדים. בנוסף כתוב שאם הפציעה היא קשה אז הכאב חזק מאוד. הכאב אצלי אני חזק אלא נסבל. בנוסף אני עם זה כבר שנה. בסיבוב כראוי. שאלתי: האם ייתכן שזו דלקת? (לא נטלתי כדורים לדלקת) האם יש משהו אחר שעלי לבדוק לדעתך ? תודה

לא מדובר בדלקת אם זה נמשך שנה. האופציות התאורטיות הן פגיעה בשרירי/רצועה של עמוד השדרה המותני ו/או האגן או פגיעה ב SACROILIAC JOINT - אותו מפרק שמחבר בין סיומת עמוד השדרה לאגן ( יש אחד מימין ואחד משמאל ) שילוב של בדיקה גופנית ובדיקת הדמיה מכוונת לשם יכולים בד"כ לאתר את הבעיה. תרגיש טוב

17/10/2013 | 04:35 | מאת: רפי

ולגביה קראתי באינטרנט על פגיעה בשריר STRAIN או רצועה STRAIN ולגבי שניהם כתוב שזצן ההחלמה לכל היותר 6 חודשים. מכיוון שאני עם זה כבר חצי שנה האם האופציה היחידה היא SACROILIAC JOINT ? ניסיתי לנוח ולבצע פיזיותרפיה למשך תקופה אבל אני עדין מרגיש כאב. ניסיתי שחייה אבל הכאב מתחזק לאחר מעשה (זה תמיד המקרה, הכאב מופיע אחרי פעילות, לא תוך כדי) האם כדאי להמנע משחייה\ספורט בכלל? כבר שנה עברה ואני אובד עצות...

מנהל פורום כאבי גב