תיקון פטוזיס בעין אחת

דיון מתוך פורום  אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים

14/01/2015 | 01:20 | מאת: דן 51

לפני 6 שנים עברתי ניתוח פטוזיס בשני העיניים . אחרי מספר שבועות עברתי עוד תיקון בעיין אחת על מנת לתהייה סימטריה . לפני שנה רופא שבדק אותי במקרה העיר שיש לי פטוזיס בעיין שמאל . הייתי אצל הרופא עיניים לפני 4 חודשים שהפנה אותי לייעוץ ניתוח פטוזיס בעיין אחת . אציין שהוא הסתייג ורק אחרי שעמדתי על שלי הוא רשם לי טופס הפנייה והוסיף שפטוזיס חוזר אחרי מספר שנים ושאני אשקול את זה . לפני שבוע הורדו לי את התפרים (הניתוח היה לפני שבועיים ) ואני וגם אחרים סבורים שהתוצאה לא טובה , כלומר, עדיין יש צניחה של העפעף , אפילו יותר משהיה לפני הניתוח . הבנתי שבניתוחים כאלה רואים את התוצאה אחרי מספר ימים ואילו אני אחרי יותר משבועיים עם צניחה של העפעף . אציין שבניתוח הנ"ל לא נגעו בעור העפעף . אני לא יודע איך לפנות למנתח . לפני שבוע בביקורת הוריד לי את התפרים ואמר שנמתין עוד קצת . אני צעיר יחסית בן 51 ואני לא מבין למה יש לי את הפטוזיס . עד לפני 7 שנים מצב העפעפיים היה תקין. האם יש בדיקות על מנת לבדוק את העצבוב של השריר והשריר בעצמו ? מתי הצלקת בעפעף תעלם ? מה דעתך ?

כעת כדאי לתת יותר זמן. יש בדיקות שאפשר לעשות אבל רוב הזמן הבעיה פשוט חולשה של השריר

21/01/2015 | 00:04 | מאת: דן 51

האם ישנה דרך לא פולשנית על מנת לחזק את השריר או להתגבר על הבעיה ? עדכון : גם היום אחרי 3 שבועות אין שינוי , העפעף אמנם לא מכסה את העישון , אבל עדיין נראה מעט צונח . כמו כן ישנה תחושה מאוד לא נוחה כאשר אני מנסה להרים את העפעף (ללא התערבות פיזית ), כאילו העפעף לא יושב טוב .הייתי אצל רופא עיניים (לא המנתח ) שמבחינתו כל עוד העפעף לא מפריע לראייה זה בסדר . מבחינתי זה עדיין לא בסדר וקשה לי להביע את חוסר שביעות רצוני מול המנתח . דבר נוסף הוא שבבוקר כאשר אני מתעורר יש מעין הפרשה ( כמו אבקה לחה) על הריסים שדורשת ניקוי וזה לא היה לפני הניתוח.

מנהלי פורום אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים