ניתוח להסרת פפילומה בעפעף

דיון מתוך פורום  אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים

22/02/2011 | 19:09 | מאת: מורן

שלום! שמי מורן ואני בת 26. בקיץ האחרון ביקרתי במחלקת אוקופלסטיקה בבית חולים מסוים, בעקבות נגע של וירוס הפפילומה בקו הריסים התחתונים של עין שמאל. הרופא טען כי ההסרה לשיקולי וכי הניתוח יתבצע על ידי סכין ולא לייזר. רציתי לשאול האם ההסרה כרוכה בהפסקתה של צמיחת ריסים באזור החיתוך? האם ההסרה עלולה לפגוע בראייה? כיצד מתבצע הניתוח וכמה זמן לערך נמשכת ההחלמתו? מלבד זאת, בעקבות בליטה בעפעף העליון באותה העין, פניתי לרופא עיניים בקופת החולים, אשר טען כי מדובר בריס שצמח הפוך, ויש להוציאו מן העור, וכן עשה. אך, לצערי, הריס אמנם יצא אך הבליטה נשארה כמות שהייתה. האם יש דרך להסירה? קבעתי תור לניתוח להסרת הנגע, אך אני חוששת מאוד לבצעו בגלל חשש לפגיעה בראייה ו/או בריסים. כמו כן, האם ניתן לבצע את שתי ההסרות באותו הניתוח?

אפשר לבצע 2 הריסות באותו ניתוח בדרך כלל אין חשש לפגיעה בראייה ובריסים אך לתקופה זמנית יש סיכוי שיהיה חוסר ריסים. הניתוח מתבצע בסכין והחלמה של כמה ימים.

23/02/2011 | 23:06 | מאת: מורן

שלום ד"ר! ראשית, תודה רבה על המענה המהיר. שנית, אני מבקשת לשאול עוד שאלה קטנה בקשר לכך: האם ריסים חוזרים לגדול במקום של ההסרה? היו מקרים שהניתוחים מהסוג הזה אכן פגעו בראייה? האם נשארת צלקת לאחר הניתוח? תודה רבה, שוב:) מורן

מנהלי פורום אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים