פטוזיס קל או אי סימטריה...

דיון מתוך פורום  אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים

25/07/2019 | 12:55 | מאת: א.פ

חייבת עזרררההה אני מאד מבולבלת בני בן 3 חודשים כרגע כשנולד העין שמאל שלו היתה ממש נפוחה הבנתי( כתוצאה מלחץ של הלידה) שהוא פתח את העין שמתי לב לאי סימטריה קלה מאד...אך במצב מעומד שאני מעמידה ומחזיקה אותו העין ממש נישמטה והיתה 80 אחוז סגורה... בבדיקה אצל רופא עיניים בגיל חודש הוא טען שזה אי סימטריה שמסתדרת בהמשך וכניראה זה כתוצאה ממנח ישיבה ברחם ולחץ הלידה... ואם הזמן ב"ה ראינו שיפור משמעותי מאד שזה כמעט לא בולט. יש מצבים שהוא ממש פותח את העין רגיל(אם הוא מתאמץ) אך יש מצבים ששוב זה בולט שזה מוזר בהחלט כי אם יש פטוזיס אז בשום מצב הוא לא אמור לפקוח את העין כמעט עד הסוף אך במקרה הזה זה קורה לסרוגין יש מקרים שהוא ממש פותח בצורה שכמעט לא ניראה לעין שיש צניחה ויש פעמים שקשה לו והוא מניח לעין מעט מאד להסגר ביחס לעין הרגילה בבדיקה היום בגיל 3 חודשים אצל רופא עיינים...הוא בדק אותו שלל פזילה..וטען שזה פטוזיס קל מאד ואין בעיה חסימה לציר הראיה! עכשיו לשאלה האם ההבחנה מדויקת!? האם זה אכן פטוזיס או אולי אי סימטריה שמסתדרת עם הגיל!? האם פטוזיס פעם בולט ופעם לא ניראה כמעט? האם זה יכול להסתדר עם הזמן כמו שראינו ב"ה עם הזמן שיפור של כמעט של 80 אחוז? ואם זה פטוזיס וההבחנה נכונה האם ניתן לנתח פטוזיס קל בגיל כזה!? תודה ואשמח לתשובה

כמובן צריך בדיקה אבל אם אין עין עצלה אז הענין רק האסימטריה. אם זה קשור לעפעף אז אפשר לשקל תיקון באיזשהו שלב

25/08/2019 | 13:22 | מאת: א.פ

תודה על התשובה ד"ר רציתי לשאול מאיזה גיל אפשר לבצע את התיקון חשוב לי לציין שזה מאד משפיע על המראה הכללי שלו וכמובן על המצב רוח שלי... והייתי רוצה לבצע לו אתזה עוד לפני שיהיה בגיל שיבין ויבהל מהמעמד

26/08/2019 | 12:28 | מאת: פטוסיז

יכול להיות פטוסיז קל אך קשה לדעת ממה שכתבת. כדאי להגיע לרופא עיניים ילדים. כל עוד שזה פתוח זה טוב

מנהלי פורום אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים