חידוש אבחנה של אספרגר

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

05/06/2011 | 21:48 | מאת: אלונה

אני אם לילד הסובל מאספרגר (ספקטרום אוטיסטי)בן 17 ש' ועשרה חודשים. בעוד חודשיים יהיה "מבוגר" ולא נוכל לקבל עבורו קצבת נכות. מה עושים? כיצד מקבל אספרגר מבוגר זכויות בבטל"א? מה התהליך? האם יש לו זכויות נוספות?

06/06/2011 | 09:55 | מאת: ד"ר איריס שגב

אמא יקרה שלום, למיטב ידיעתי, המוסד לביטוח לאומי משלם גמלת ילד נכה עד גיל 18 ושלושה חודשים. מעל גיל 18 ועד גיל הפרישה זכאי אדם בספקטרום האוטיסטי, שאין לו הכושר להשתכר או שאין הוא משתכר סכום השווה ל 25%- מן השכר הממוצע ל"קצבת נכות כללית". בתקנות הביטוח הלאומי הנוגעות לבוגרים, אין סעיף ספציפי העוסק באוטיזם, לכן קצבת הנכות הכללית ניתנת לאנשים בספקטרום האוטיסטי באמצעות סעיף הדן בנכויות נפשיות וסעיף הדן בפיגור שכלי.עליכם לפנות בהקדם לסניף ביטוח לאומי הקרוב לאזור מגורכם ולהגיש בקשה ל"קצבת נכות כללית". אני מצרפת להודעה קישור לחוברת עדכנית של זכויות לבוגרים על הרצף האוטיסטי שהוציאה אלו"ט. בחוברת תמצאי, בין היתר, פירוט לגבי תהליך קבלת קצבת הנכות וכן את טופס הבקשה לקצבת נכות כללית. בנוסף, החוברת מרכזת מידע חשוב הנוגע לזכויות אחרות לסיוע, הנחות ופטורים המגיעים לכם. http://www.alut.org.il//download/files/hebrew_social_benefits_adult_aug2010_4325.pdf בהצלחה! ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים