שימוש בתקשורת תומכת

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

09/05/2011 | 22:45 | מאת: linoi

האם יש מחקרים על ההצלחות בשימוש בתת"ח אצל אוטיסטים בתפקוד נמוך

11/05/2011 | 22:24 | מאת: ד"ר איריס שגב

מניסיוני במעון לילדים בספקטרום האוטיסטי, שימוש של קלינאית תקשורת בכלי "תקשורת תומכת חליפית", דוגמת, לוח תקשורת הכולל תמונות וסמלים, הניב תוצאות משמעותיות, כשמדובר בילד בעל הפקת שפה מינימאלית ביותר, אך יכולת מעט טובה יותר בהבנת שפה. תת"ח עשויה לפתח אצל אנשים עם הפרעות שונות בתקשורת ו/או דרגות שונות של פיגור שכלי את הערוץ ויזואלי-מוטורי כדרך אלטרנטיבית להתבטא ולתקשר עם הסביבה. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים