מנדלי 5, ירושלים

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

30/04/2011 | 13:15 | מאת: א. מאי

הבן שלי, בן 28, אספרגר, חש חרדה עצומה מפני סוף העולם, ידיעה שהוא קרא עליה באינטרנט. החרדה משפיעה עליו בכל אורחות חייו, הוא לא אוכל, לא ישן, ומדבר כל הזמן על סוף העולם. הוא מאוד מודאג וחרד ומשוכנע שהידיעה שקרא נכונה, לפיה ב-12.12.12 צופים מיסיטיקאים שיגיע סוף העולם. איך אפשר לעזור לו?

30/04/2011 | 20:16 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, מתיאורייך עולה כי בנך סובל מחרדה חריפה המלווה, כפי הנראה, באובססיות (מחשבות טורדניות) הנוגעות לקטסטרופה הצפויה, כביכול, להתרחש בעתיד. עבור אנשים הסובלים מחרדה סביב נבואות אפוקליפטיות, ההיצמדות לתאריך ספציפי מחזירה, ולו במעט, תחושה של ידע ושליטה בכאוס, כמו גם יכולת להתכונן לבאות ולנבא מראש אסון שמימדיו גדולים מכדי להכילו. טיפול תרופתי עשוי להקל באופן משמעותי על מצוקתו ולהפחית הן את רמת החרדה הכללית והן את העיסוק הבלתי פוסק במחשבות ודאגות על סוף העולם. טיפול תרופתי ניתן לקבל אצל פסיכיאטר. בנוסף, מומלץ לשלב יחד עם הטיפול התרופתי טיפול פסיכולוגי, אשר יסייע לבנך לעבד את מצוקתו ולרכוש כלים יעילים להתמודדות עם פחדים ולחצים באופן כללי. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים