איבחון

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

11/05/2014 | 00:19 | מאת: נירית

יש לי ילד בן 7 שאובחן כילד אוטיסט pdd nos רציתי רק לדעת אם ישנה אופציה שגם לי יש את זה ואיפה ניתן לאבחן זאת תודה מראש

19/05/2014 | 18:04 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום, לשאלתך הראשונה, קיים סיכוי כזה. כיום, מוסכם כי אוטיזם הוא לקות התפתחותית בעלת בסיס נוירולוגי. האטיולוגיה של אוטיזם (מכלול הגורמים והסיבות האפשריות להתפתחות ההפרעה) מבוססת על מחקרים שהצביעו על קשר בין אוטיזם לגורמים גנטיים (אף כי לא נמצא גן ספציפי האחראי לאוטיזם), סיבוכים מסוימים במהלך ההיריון והלידה (למשל, אדמת) ומחלות זיהומיות. בהווה, לא קיימת בדיקה גנטית לאיתור אוטיזם ואף לא ניתן לזהות אוטיזם בעובר תוך כדי היריון. היסטוריה משפחתית של אוטיזם אצל אחד מהורי התינוק (לא משנה אם מדובר באישה או בגבר) עלולה לעלות את הסיכון ללידת ילד בעל הפרעות התפתחותיות. יחד עם זאת, להורים רבים לילדים בספקטרום אין היסטוריה משפחתית של ההפרעה, מה שמחזק את המחקר המראה קשר בין אוטיזם וגורמים סביבתיים, שאינם גנטיים, כמו זיהומים. לשאלתך השנייה, ראי תשובתי מהיום לשאלה המופיעה מתחתייך. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים