אספרגר?

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

22/09/2013 | 14:48 | מאת: ד'

שלום רב, אני בת 25 ומאז ילדות חוויתי קשיים באינטרקציות חברתיות. זה מאוד מפריע למהלך חיים התקין שלי ועושה חיים קשים לאנשים שאוהבים אותי. אני לא סובלת מגע פיזי, חיבוק-נשיקה כשנפגשים-נפרדים בשבילי סיוט, לא תמיד מבינה כשאומרים משהו בצחוק, אנשים אחרים לפעמים אומרים שלא מבינים למה התכוונתי, וכו'. בשבועיים אחרונים שמעתי לראשונה מונח "אספרגר", התחלתי להתעניין בזה, לעבור טסטים אונליין, לקרוא על תכונות אופייניות, מצבים אופייניים והכל נשמע מאוד מוכר. הרבה מצבים ותנודות רוח מוזרים שלי שלא הבנתי פתאום מקבלים הסבר הגיוני. בזמן אחרון זה נהיה יותר ויותר קשה. אני רוצה לעבור אבחון כדי להבין, מה לא בסדר איתי. האמת שמצב כלכלי שלי מאוד קשה ותחילה חשבתי שאסתדר איכשהו, מה זה משנה אם אני בכל מקרה לא נורמלית. אבל זה באמת קשה מדי, אני מרגישה צורך בעזרה מקצועית והסבר מפורט, מה לא בסדר איתי. בנוסף, קראתי באינטרנט שאבחון אצל נשים הוא יותר מסובך מאשר אצל גברים וילדים, זה מקשה עלי עוד יותר ואני לא יודעת למי אפשר לפנות. אני גרה באזור המרכז, בפ"ת. מאוד אודה אם תוכלי להפנות אותי לגורם מקצועי רלוונטי.

27/09/2013 | 17:57 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום רב, הדגשת את הצורך שלך באבחון, ואכן חשוב להבין בדיוק מהם תחומי הקושי שלך. מעבר לאבחון,מומלץ להתחיל טיפול אצל איש מקצוע שיוכל לתת מקום הן לרגשות והחוויות שלך והן לקדם את המיומנויות הבינאישיות שלך. מטעמים אתיים, לא אוכל להמליץ על איש מקצוע ספציפי מעל דפי הפורום. ניתן לכתוב בפורומים נוספים בנושא אספרגר באינטרנט ולבקש מהגולשים המלצות על מטפלים באזורך. אפשרות נוספת היא לבקש בקופת החולים שלך את רשימת הפסיכולוגים העובדים בהסדר עם הקופה (כלומר בתעריף מוזל) ולברר מולם מראש למי מהם יש ניסיון עם הספקטרום. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים