האם ניתן לנסות ולהגדיל המעגל החברתי לילד על הספקטר

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

20/05/2013 | 02:33 | מאת: מיכל

כתבתי לפני מספר דקות אך לא הוספתי כתובת מייל. זוהי הכתובת ואשמח מאוד לתשובתכם.בני הינו בן שמונה וחצי ואובחן כ PDD NOS בתפקוד גבוה.אודה גם על קבלת תגובה לנייד 0526973467

21/05/2013 | 22:14 | מאת: ד"ר איריס שגב

מיכל שלום, לא התקבלה הודעתך הראשונה, אך, לשאלתך, בהחלט ניתן ורצוי להגדיל את המעגל החברתי לילד בספקטרום. כפי שעשו הורים רבים, ניתן לפרסם הודעות בפורומים העוסקים בספקטרום במטרה למצוא לבנך חבר למשחק באזור מגוריכם. לשיקולכם, ניתן לצרף מבוגר מתווך שתפקידו לעזור לילד להבין בזמן אמת את עמדתו של האחר המשתתף באינטראקציה, מדוע התנהגויות מסוימות אינן מתאימות וכיצד יוכלו שני חברים לבלות זמן איכותי יחד. לעבודת התיווך נדרש אדם מיומן, המכיר את הספקטרום האוטיסטי ובעל רגישות, יכולת ניתוח והמשגה מילולית בשפה המתאימה לילדים. כך, שני הילדים יוצאים נשכרים ולומדים לפתח הבנה ומודעות חברתית בתנאים בטוחים ובליווי רגיש ומטפח ביטחון. המבוגר המתווך יכול להיות מטפל רגשי (פסיכולוג, מטפל באומנות וכו') או חונך שיוכל לקבל הדרכה, מפעם לפעם, מאיש מקצוע מתאים. רצוי שהגורם המתווך יהיה ניטראלי ולא הורה הילד, בשל מספר סיבות. העיקרית שבהן, היא שלהורים נטייה טבעית ואנושית לגונן ולמהר לעזור לילד מבלי להשתהות במקומות בהם לילד דווקא פוטנציאל לצמוח והוא צריך להתמודד עם אתגר ולהתנסות בחיפוש אחר פתרונות בעצמו. בנוסף למפגשים ביתיים, קיימות קבוצות שונות ברחבי הארץ לקידום ושיפור מיומנויות חברתיות. לדוגמא, קבוצות מתי"א באזור מגוריכם או "תוכנית רעים", עבור ילדים החל מגיל 8, המפעילה מועדון חברתי במתנ"סים ברחבי הארץ. הילד משובץ לקבוצה, בהתאם לגילו ולצרכיו. הקבוצות מיועדות לילדים בספקטרום האוטיסטי וכן לילדים הסובלים מחרדה חברתית, ליקויי למידה, הפרעת קשב וריכוז, ועוד. המפגשים מונחים על ידי מדריכים וכוללים עבודה על פיתוח מיומנויות חברתיות והתנסות ביצירת קשרים במרחב תומך ומתווך. להלן לינק עם מידע מפורט ופרטי התקשרות: http://www.makom-m.cet.ac.il/pages/item.asp?s=7&id=-1&defid=103&page=1&item=1688 מסגרת נוספת היא תנועת נוער (לילדים מגיל 7), שמפעילה עמותת "כנפיים של קרמבו", שמתמחה בילדים עם צרכים מיוחדים, להלן הלינק: http://www.krembo.org.il/ בברכה, ד"ר איריס שגב.

08/11/2013 | 15:29 | מאת: אבי

צרוף מקרים שאנחנו מחפשים גם לבן שלנו קשר חברתי והוא בן שמונה וחצי גם

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים