אבחון למבוגרים - כיצד להתחיל ?

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

14/04/2012 | 22:08 | מאת: א

שלום, לבני בן ה- 25 יש מספר תופעות שנראות מתאימות גם להפרעות קשב וריכוז וגם למתואר בשאלות ובתשובות בפורום זה. שאלתי היא מה הדרך הטובה ביותר להתחלת תהליך אבחון: האם "תחת הכותרת" של הפרעות קשב וריכוז או תסמונת אספרגר ו- pdd ? מה "התחנה הראשונה" ? האם מכונים כגון "דרך המהות" (המתמחה בבעיות קשב וריכוז ) או פסיכולוג קליני \ מרפאה לבריאות הנפש לביצוע אבחון פסיכודיאגנוסטי ? תודה א.

15/04/2012 | 13:31 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום לאמא, אני ממליצה להתחיל בביקור אצל פסיכיאטר מבוגרים העובד עם קופת החולים שלכם. אין צורך שאתם תביאו את הכותרת, מתן האבחנה הוא תפקידו של איש המקצוע. תארו את ההיבטים השונים של התפקוד של בנכם, מינקותו ועד היום. נסו להתחקות אחר התקופה הראשונה בה הבחנתם בבעיה/חריגות. בהתאם להתרשמותו הראשונית של הפסיכיאטר תוכלו להמשיך ולבצע אבחון אצל פסיכולוג קליני. לכל קופ"ח יש רשימת מכונים העובדים בהסדר עימה. כמו כן, ניתן בהחלט לפנות למרפאה ציבורית לבריאות הנפש ואז העלות תהיה סמלית ביותר. נקודה חשובה לציון היא שאם מדובר בהפרעה בספקטרום האוטיסטי, מה שנראה כמו בעיות קשב וריכוז אינן אלא תוצר נלווה של אוטיזם/אספרגר ואינו מהווה אבחנה נוספת או נפרדת. לפיכך, אם יש אפשרות, עדיף לפנות לאנשי מקצוע בעלי ניסיון קליני עם הספקטרום האוטיסטי ולא להסתפק במכונים המתמחים בהפרעות קשב וריכוז. בברכה, ד"ר איריס שגב.

09/05/2013 | 15:52 | מאת: שולי

האחיין שלי מתבגר בן 14. אני מאמינה שיש לו אספרגר אבל אין סיכוי שאני יכולה להגיד את זה להורים שלו בפנים, הם אנשים מאוד סגורים. בין היתר יש לו קשיים חברתיים ובשנה האחרונה הוא טופל על ידי שני פסיכולוגים ללא אבחון או הטבה. לאחרונה ההורים שקלו להפסיק את הטיפול הפסיכולוגי וללכת לאבחון של הפרעות קשב וריכוז. מה אני יכולה לעשות? לאן אפשר להפנות אותם על מנת לקבל אבחון לאספרגר ו/או הפרעות קשב. האם יש איזשהו מקום או מכון מומלץ?

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים