שינוי בהתנהגות-ילד עם אבחנת pdd

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

29/02/2012 | 21:07 | מאת: ויקי

ילד שלי בן שנתיים ותשעה חודשים.קיבלנו לפני חצי שנה אבחנה שהוא נמצא בספקטרום אוטיזם- pdd- בתפקוד גבוה.הילד חכם,יודע המון ועד לא מזמן היה מאוד רגוע ומקסים. מקבל טיפולים של קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק. בשבוע האחרון חל שינוי חד בהתנהגותו. ברב שעות היממה הילד מאוד מוטרד.כל הזמן מבקש משהו ומייד מבטל את הבקשה,אומר "לא" ו"לא רוצה" לכל דבר,לא מוכן לעשות את הדברים ההכרחיים כמו להתלבש,להוריד בגדים,לאכול. להרגשתי הוא לא יכול להחליט מה הוא רוצה ומאוד סובל מזה.בלילה מתעורר אין ספור פעמים עם בכי וצעקות ואחרי זמן מה שוב נרדם. חשבתי שאולי כואב לו משהו-עשינו את כל הבדיקות-הכל תקין. חשוב לציין שבגן הוא רגוע יותר וגם בבית יש רגעים שהכל נראה כמעט בסדר. השאלה שלי: האם זה אחד הסימנים של המחלה? עד היום אף אחד מהצוות המטפל,כולל פסיכולוגית,לא הזכירו סימנים דומים. אם כן,מה לעשות? איך להקל עליו? למי לפנות?

02/03/2012 | 17:44 | מאת: ד"ר איריס שגב

ויקי שלום, לא תמיד אפשר לקלוע לכוונתו של אדם שהתקשורת שלו פגועה. במקרה זה ואחרים פשוט העלי השערות בהתאם להקשר שבו החלה ההתרחשות – מה קרה קודם, מה קרה אח"כ, איזה שינוי אירע במצב הרוח ובהתנהגות, האם הושגה מטרה/סיפוק כלשהו, כגון: קשר, מגע, אוכל, קבלת חפץ וכו'. ללא היכרות עם הילד לא אוכל לנתח את השינוי בהתנהגות, אך סביר כי ההתנגדות וביטול בקשותיו נובעים מקושי רגשי כלשהו. ייתכן שריבוי אפשרויות מציף אותו ויש לצמצם אותן עבורו. אפשרות אחרת היא שהילד חווה שינוי משמעותי בסביבתו ומגיב אליו. פני לפסיכולוגית העובדת עם הגן ובקשי מפגש הדרכת הורים בנושא. הפסיכולוגית תוכל לערוך תצפית על התנהגותו של בנך במהלך שהותו בגן ולעקוב אחר התפקודים הרגשיים והחברתיים. כמו כן ניתן להתייעץ עם הצוות החינוכי והמטפלים האחרים בנוגע לדרכי וויסות והרגעה, שהוכיחו עצמם כיעילים מול בנך. בברכה, ד"ר איריס שגב

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים